Játrová polévka po čínsku

Játrová polévka po čínsku

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1076 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 170 g
Tuky 10 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Recept na autentickou superjednoduchou a bleskurychlou polévku jsme objevili na internetu a jen mírně ji přizpůsobili českým chutím.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 6 plátků
tenkých šikmých plátků nedřevnatého, nakrájených na tenké nudličky
sůl špetka
játra vepřová 200 g
dobře očištěných a nakrájených na stejné tenké plátky (nejlépe cca 3 mm silné; viz Něco navíc)
pak čoi (čínské zelí) 1 ks
malá, nakrájená podélně na čtvrtky či rozdělená na listy
sójová omáčka 1 PL
nejlépe světlé (nebo podle chuti) + k podávání
jarní cibulka 2 ks
nakrájené, na ozdobení
koriandr
na ozdobu
1 ks
chilli paprička ptačí oko (nebo jiná červená podlouhlá), na šikmá kolečka
sezamový olej
na ozdobu, (nemusí být)

1 Do hrnce vložte zázvor, zalijte 600 ml studené vody, osolte špetkou soli, přiveďte k prudkému varu a pak vložte natenko nakrájená játra a zelíčka. Nechte znovu dojít varu, odstavte, přiklopte a nechte stát 5 minut.

Pak překrojte jeden kousek jater a vyzkoušejte, zda je správně prohřátý (a uvnitř jen mírně narůžovělý). Pokud stupeň provařenosti jater neodpovídá vašim představám, přiklopte, dejte znovu na oheň, povařte ještě asi 15 sekund a pak játra znovu otestujte. Dochuťte sójovou omáčkou. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a koriandrem, s chilli papričkou, sójovou omáčkou na doladění a popřípadě i sezamovým olejem.

NĚCO NAVÍC

Aby se vám játra lépe krájela, dejte je na chvilku do mrazáku. Nakrájené plátky pak prohřejte ve vlažné vodě a dobře osušte pevnou papírovou utěrkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit