0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Játrová polévka po čínsku

Játrová polévka po čínsku

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 20 minut Velmi snadné Pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1076 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 170 g
Tuky 10 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Recept na autentickou superjednoduchou a bleskurychlou polévku jsme objevili na internetu a jen mírně ji přizpůsobili českým chutím.

Suroviny

zázvor (čerstvý) 6 plátků
tenkých šikmých plátků nedřevnatého, nakrájených na tenké nudličky
sůl špetka
játra vepřová 200 g
dobře očištěných a nakrájených na stejné tenké plátky (nejlépe cca 3 mm silné; viz Něco navíc)
pak čoi 1 ks
malá, nakrájená podélně na čtvrtky či rozdělená na listy
sójová omáčka 1 PL
nejlépe světlé (nebo podle chuti) + k podávání
jarní cibulka 2 ks
nakrájené, na ozdobení
koriandr
na ozdobu
1 ks
chilli paprička ptačí oko (nebo jináčervená podlouhlá), na šikmá kolečka
sezamový olej
na ozdobu, (nemusí být)

1 Do hrnce vložte zázvor, zalijte 600 ml studené vody, osolte špetkou soli, přiveďte k prudkému varu a pak vložte natenko nakrájená játra a zelíčka. Nechte znovu dojít varu, odstavte, přiklopte a nechte stát 5 minut.

Pak překrojte jeden kousek jater a vyzkoušejte, zda je správně prohřátý (a uvnitř jen mírně narůžovělý). Pokud stupeň provařenosti jater neodpovídá vašim představám, přiklopte, dejte znovu na oheň, povařte ještě asi 15 sekund a pak játra znovu otestujte. Dochuťte sójovou omáčkou. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a koriandrem, s chilli papričkou, sójovou omáčkou na doladění a popřípadě i sezamovým olejem.

NĚCO NAVÍC

Aby se vám játra lépe krájela, dejte je na chvilku do mrazáku. Nakrájené plátky pak prohřejte ve vlažné vodě a dobře osušte pevnou papírovou utěrkou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/2

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit