Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Játrová polévka po čínsku

Recept na autentickou superjednoduchou a bleskurychlou polévku jsme objevili na internetu a jen mírně ji přizpůsobili českým chutím.

Vydání: 2018/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Polévka Asijská

Ingredience

    • 6 tenkých šikmých plátků nedřevnatého zázvoru, nakrájených na tenké nudličky
    • špetka soli
    • 200 g vepřových jater, dobře očištěných a nakrájených na stejné tenké plátky (nejlépe cca 3 mm silné; viz Něco navíc)
    • 1–2 malá čínská zelíčka pak čoi, nakrájená podélně na čtvrtky či rozdělená na listy
    • 1 lžíce sójové omáčky, nejlépe světlé (nebo podle chuti) + k podávání
    • 2–3 jarní cibulky, nakrájené, na ozdobení
    • čerstvý koriandr na ozdobení
    • 1 chilli paprička ptačí oko (nebo jiná
    • červená podlouhlá), na šikmá kolečka
    • sezamový olej na ozdobení (nemusí být)

Příprava jídla

1 Do hrnce vložte zázvor, zalijte 600 ml studené vody, osolte špetkou soli, přiveďte k prudkému varu a pak vložte natenko nakrájená játra a zelíčka. Nechte znovu dojít varu, odstavte, přiklopte a nechte stát 5 minut.

Pak překrojte jeden kousek jater a vyzkoušejte, zda je správně prohřátý (a uvnitř jen mírně narůžovělý). Pokud stupeň provařenosti jater neodpovídá vašim představám, přiklopte, dejte znovu na oheň, povařte ještě asi 15 sekund a pak játra znovu otestujte. Dochuťte sójovou omáčkou. Podávejte ozdobené jarní cibulkou a koriandrem, s chilli papričkou, sójovou omáčkou na doladění a popřípadě i sezamovým olejem.

NĚCO NAVÍC

Aby se vám játra lépe krájela, dejte je na chvilku do mrazáku. Nakrájené plátky pak prohřejte ve vlažné vodě a dobře osušte pevnou papírovou utěrkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dršťkové ragú z Večeře od kosti

Hovězí jazyk po pekingsku

Ocásek pečený na pivu

Terina z oháňky a líček

Stánino zimní minestrone

Přidat komentář