Zelňačky není nikdy dost a odležení jí vysloveně svědčí – takže vůbec nevadí, když jí navaříte kotel na celé svátky... Zelňačka patří mezi staročeské polévky, které milujeme po generace. Základem úspěšného receptu je domácí kysané zelí, vývar z uzeného masa a pikantní klobása. Tato souhra představuje na talíři dokonalou symfonii chutí.
Videorecept
Suroviny
Pro 6 osob
Suroviny
Pro 6 osob
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2651 kcal
- Bílkoviny 148 g
- Sacharidy 168 g
- Tuky 149 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2019/12
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,1/5Vytisknout
Sdílet
Recept je součástí kolekce

Recept je z vydání:
Apetit 2019/12
Otevřete spolu s námi prosincový Apetit, zapomeňte na chvíli na shon všedního dne a nechte se okouzlit sváteční atmosférou! Do nového čísla jsme vměstnali maximum tipů, rad a receptů, díky kterým prožijete ty nejpohádkovější Vánoce. Nahlédněte do našeho adventního kalendáře, inspirujte se nápady, co koupit blízkým pod stromeček, upleťte si tu nejlepší vánočku podle cukráře Lukáše Skály nebo připravte dokonale sestavené štědrovečerní menu, jež uspokojí celou rodinu. Samozřejmě nechybějí ani recepty na křehké voňavé cukroví, které snoubí tradici se špetkou inovace. Určitě se vám budou hodit i tipy na lahodné rodinné večeře a pokrmy ze surovin, které jsou v prosinci v nejlepší kondici. Přejeme vám kouzelné Vánoce a dobrou chuť! Apetit, napsáno s chutí.