Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Brambory zapečené s cibulí a klobáskami

Uzenky s jistou elegancí

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 10 minut
PT20M
Pečení 0:20

Ingredience

    • 1 kg pevných brambor
    • 300 g cibule
    • 4–8 klobásek (záleží na velikosti)
    • sůl, pepř a čerstvou zelenou  petrželku, na jemno nakrájenou
    • 3 lžíce oleje
    • několik větviček rozmarýnu

Příprava jídla

1. Brambory velmi pečlivě omyjte; pokud mají tenkou slupku, nemusíte je loupat. Asi deset minut předvařte vcelku v osolené vodě. Nechte mírně vychladnout a rozkrájejte na osminky.

2. Troubu předehřejte na 200 °C, horkovzdušnou na 180 °C. Cibuli oloupejte, rozkrájejte také na osminky a spolu s bramborami rozložte do pekáčku. Zakapejte olejem. Osolte, opepřete, posypte petrželkou, mezi brambory zapíchejte větvičky rozmarýnu a vše asi osm minut zapékejte.

3. Na brambory rozložte klobásky; nařízněte je, aby se lépe propékaly. Pečte ještě zhruba deset minut, až se klobásky vypečou. Doba pečení závisí na druhu klobásek, velikosti brambor i výkonnosti trouby.

Tip Apetitu:
  • Využít můžete jakoukoli uzeninu – v receptu jde hlavně o to, aby si hověla na vlastní příloze.
  • Mezi bramborami se neztratí ani kousky barevných paprik, cuket nebo rajských jablíček.
  • Jestli máte rádi česnek, klidně ho do jídla přidejte. Pečením krásně zjemní.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář