Suroviny
mouka pšeničná hladká
225
g
kypřicí prášek do pečiva
1
PL
skořice
1
krystalový cukr
115
g
vejce
2
ks
střední, vyšlehaná
margarín
85
g
sójové mléko
100
ml
např. Alpro Soya Natural
džem
3
borůvkový, lze nahradit zavařeninou
Postup
1
Předehřejeme si troubu na 200°C, plynovou na stupeň č. 6.
2
Mezitím si nachystáme 10 papírových košíčků, které vložíme do formy na muffiny nebo na plech.
3
Do mísy vsypeme prosetou mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a dobře promícháme.
4
V druhé nádobě utřeme margarín, přidáme sojový nápoj, vejce, borůvkový džem a lehce promícháváme, než se všechny suroviny spojí.
5
Hotovou směs za jemného míchání opatrně přiléváme do mísy s moukou.
6
Připraveným těstem plníme košíčky pomocí lžíce tak, že na vrstvu s těstem přidáme borůvkový džem a zakončíme opět porcí těsta.
7
Pečeme v horní části trouby přibližně 15 – 20 minut dozlatova.
8
Borůvkové Muffiny si vychutnáme teplé i vychladnuté.