Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tvarohové tiramisu
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2229 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 206 g
Tuky 41 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá česká verze světového dezertu! Návštěvě z Itálie název raději hned neprozrazujte; odtajněte ho až poté, co vás požádá o recept. Jednoduché tiramisu z tvarohu vám učaruje.

Související recepty

Suroviny

dětské
likér 100 ml
ořechový likér či tuzemák
káva 250 ml
silné espresso či překapávaná káva
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
tučný či polotučný, ne vaničkový
tmavá čokoláda
na ozdobu

Postup

1

Polovinu piškotů poskládejte na dno mělké čtverhranné misky zhruba o litrovém objemu.

2

Likér smíchejte s kávou a polovinou vzniklé směsi pokapejte piškoty. Želatinu namočte podle návodu na obalu do vody.

3

Bílky ušlehejte do polotuha (špičky se ohýbají dolů). Pak k nim postupně přisypte dvě lžíce cukru a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhý, lesklý sníh – špičky by se po vytažení metel neměly ohýbat dolů.

4

V jiné misce utřete žloutky se zbývající lžící cukru, vmíchejte tvaroh, vychladlou želatinu a opatrně přidejte ušlehané bílky.

5

Polovinu tvarohové směsi přesuňte do formy na navlhčené piškoty. Nahoru narovnejte zbylé piškoty, stejně jako předtím je pokapejte kávou s likérem a navršte na ně zbytek tvarohové hmoty; dobře ji uhlaďte nožem nebo gumovou stěrkou.

6

Hotové tiramisu ozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte na dvě až tři hodiny chladit do lednice.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín