Jednoduchá česká verze světového dezertu! Návštěvě z Itálie název raději hned neprozrazujte; odtajněte ho až poté, co vás požádá o recept. Jednoduché tiramisu z tvarohu vám učaruje.
Suroviny
Postup
Polovinu piškotů poskládejte na dno mělké čtverhranné misky zhruba o litrovém objemu.
Likér smíchejte s kávou a polovinou vzniklé směsi pokapejte piškoty. Želatinu namočte podle návodu na obalu do vody.
Bílky ušlehejte do polotuha (špičky se ohýbají dolů). Pak k nim postupně přisypte dvě lžíce cukru a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhý, lesklý sníh – špičky by se po vytažení metel neměly ohýbat dolů.
V jiné misce utřete žloutky se zbývající lžící cukru, vmíchejte tvaroh, vychladlou želatinu a opatrně přidejte ušlehané bílky.
Polovinu tvarohové směsi přesuňte do formy na navlhčené piškoty. Nahoru narovnejte zbylé piškoty, stejně jako předtím je pokapejte kávou s likérem a navršte na ně zbytek tvarohové hmoty; dobře ji uhlaďte nožem nebo gumovou stěrkou.
Hotové tiramisu ozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte na dvě až tři hodiny chladit do lednice.