0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4 / 5. Počet hodnocení: 19
Více než hodinu Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2229 kcal
Bílkoviny 196 g
Sacharidy 206 g
Tuky 41 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jednoduchá česká verze světového dezertu! Návštěvě z Itálie název raději hned neprozrazujte; odtajněte ho až poté, co vás požádá o recept. Tiramisu z tučného tvarohu vám učaruje.

Suroviny

piškoty 2 bal
dětské
likér 100 ml
ořechový likér či rum
káva 250 ml
silné espresso či překapávaná káva
želatina 1 bal
vejce 3 ks
bílky a žloutky zvlášť
moučkový cukr 3 PL
tvaroh měkký 300 g
tučný či polotučný, ne vaničkový
tmavá čokoláda
na ozdobu

Postup

1

Polovinu piškotů poskládejte na dno mělké čtverhranné misky zhruba o litrovém objemu.

2

Likér smíchejte s kávou a polovinou vzniklé směsi pokapejte piškoty. Želatinu namočte podle návodu na obalu do vody.

3

Bílky ušlehejte do polotuha (špičky se ohýbají dolů). Pak k nim postupně přisypte dvě lžíce cukru a šlehejte tak dlouho, až získáte tuhý, lesklý sníh – špičky by se po vytažení metel neměly ohýbat dolů.

4

V jiné misce utřete žloutky se zbývající lžící cukru, vmíchejte tvaroh, vychladlou želatinu a opatrně přidejte ušlehané bílky.

5

Polovinu tvarohové směsi přesuňte do formy na navlhčené piškoty. Nahoru narovnejte zbylé piškoty, stejně jako předtím je pokapejte kávou s likérem a navršte na ně zbytek tvarohové hmoty; dobře ji uhlaďte nožem nebo gumovou stěrkou.

6

Hotové tiramisu ozdobte nahrubo nastrouhanou čokoládou a dejte na dvě až tři hodiny chladit do lednice.

Související články

Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/10

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit