Nová registrace Zapomenuté heslo

< 30 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Vídeňský řízek musí být z telecího
Vídeňský řízek musí být z telecího


< 30 min
0,0 (0x)

Postup: Připravte si přepuštěné máslo. V rendlíku na mírném plamenu zahřejte kostku másla. Děrovanou naběračkou sbírejte pěnu, která se tvoří na povrchu. Jakmile se máslo rozpustí, slijte ho do jiné nádoby, aby na dně zůstaly mléčné usazeniny, které způsobují přepalování. Máslo nechte vychladnout. Přepuštěné máslo můžete následně uskladnit v lednici pro další použití. Na jarní bramborový salát: Nejprve omyjte a důkladně očistěte nové brambory. V osolené vodě je uvařte doměkka a nechte zchladnout. Nakrájejte je na silnější plátky a dejte do mísy. Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku. V malé mističce vyšlehejte hořčici s citronovou šťávou a tenkým pramínkem přidávejte olivový olej. Přidejte zálivku do mísy s bramborami a důkladně, ale opatrně, promíchejte. Osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Další zajímavé recepty a vše o vaření najdete na webu Prima FRESH Řízky podélně rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli otevřít jako knihu. Získáte tak řízky ve velikosti XL. Přikryjte je mikroténovou fólií a jeden po druhém rozklepejte na výšku přibližně 5 mm. Maso zlehka osolte a obalte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Řízky smažte na předem připraveném přepuštěném másle dozlatova. Podávejte je s měsíčkem citronu a porcí jarního bramborového salátu.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 737 kcal
  • Bílkoviny 38 g
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 41.5 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt