Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Vídeňský řízek musí být z telecího

Autor: Jana Novotná
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    Na přípravu budete potřebovat: Pro 4 osoby 4 telecí řízky, každý by měl být necelý 1 cm vysoký 4 vajíčka, rozšlehaná Strouhanka na obalení Hladká mouka na obalení Přepuštěné máslo na smažení řízků Sůl 1 citron, pokrájený na měsíčky Na bramborový salát: 750 g nových brambor 6 jarních cibulek, nadrobno nakrájených 100 ml extra panenského olivového oleje Čerstvě vymačkanou šťávu ze dvou citronů 1 polévkovou lžíci dijonské hořčice Sůl a čerstvě namletý barevný pepř

Příprava jídla

Postup: Připravte si přepuštěné máslo. V rendlíku na mírném plamenu zahřejte kostku másla. Děrovanou naběračkou sbírejte pěnu, která se tvoří na povrchu. Jakmile se máslo rozpustí, slijte ho do jiné nádoby, aby na dně zůstaly mléčné usazeniny, které způsobují přepalování. Máslo nechte vychladnout. Přepuštěné máslo můžete následně uskladnit v lednici pro další použití. Na jarní bramborový salát: Nejprve omyjte a důkladně očistěte nové brambory. V osolené vodě je uvařte doměkka a nechte zchladnout. Nakrájejte je na silnější plátky a dejte do mísy. Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku. V malé mističce vyšlehejte hořčici s citronovou šťávou a tenkým pramínkem přidávejte olivový olej. Přidejte zálivku do mísy s bramborami a důkladně, ale opatrně, promíchejte. Osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem. Další zajímavé recepty a vše o vaření najdete na webu Prima FRESH Řízky podélně rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli otevřít jako knihu. Získáte tak řízky ve velikosti XL. Přikryjte je mikroténovou fólií a jeden po druhém rozklepejte na výšku přibližně 5 mm. Maso zlehka osolte a obalte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance. Řízky smažte na předem připraveném přepuštěném másle dozlatova. Podávejte je s měsíčkem citronu a porcí jarního bramborového salátu.
REKLAMA

Přidat komentář