Postup:
Připravte si přepuštěné máslo. V rendlíku na mírném plamenu zahřejte kostku másla. Děrovanou naběračkou sbírejte pěnu, která se tvoří na povrchu. Jakmile se máslo rozpustí, slijte ho do jiné nádoby, aby na dně zůstaly mléčné usazeniny, které způsobují přepalování. Máslo nechte vychladnout. Přepuštěné máslo můžete následně uskladnit v lednici pro další použití.
Na jarní bramborový salát:
Nejprve omyjte a důkladně očistěte nové brambory. V osolené vodě je uvařte doměkka a nechte zchladnout.
Nakrájejte je na silnější plátky a dejte do mísy. Přidejte nadrobno pokrájenou cibulku.
V malé mističce vyšlehejte hořčici s citronovou šťávou a tenkým pramínkem přidávejte olivový olej. Přidejte zálivku do mísy s bramborami a důkladně, ale opatrně, promíchejte. Osolte a opepřete čerstvě namletým pepřem.
Další zajímavé recepty a vše o vaření najdete na webu Prima FRESH
Řízky podélně rozřízněte, ale nedokrojte, abyste je mohli otevřít jako knihu. Získáte tak řízky ve velikosti XL.
Přikryjte je mikroténovou fólií a jeden po druhém rozklepejte na výšku přibližně 5 mm.
Maso zlehka osolte a obalte nejprve v hladké mouce, pak v rozšlehaném vajíčku a nakonec ve strouhance.
Řízky smažte na předem připraveném přepuštěném másle dozlatova. Podávejte je s měsíčkem citronu a porcí jarního bramborového salátu.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 737 kcal
- Bílkoviny 38 g
- Sacharidy 45 g
- Tuky 41.5 g