Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 4.8 (4)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2733 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 250 g
Tuky 125 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařené maso je mnohem zdravější než smažené, grilované či pečené. Jako vedlejší produkt navíc získáte vývar, který lze zamrazit na jiné využití. 

Suroviny

vepřová plec 600 g
jablečný ocet 2 PL
bobkový list 3 ks
pepř mletý 10 kulička
nové koření 2 kulička
3 ks
jalovička
majoránka (drhnutá) 1 PL
sušená
česnek 2 stroužek
oloupaný
sůl
Zelenina
petržel 50 g
kořenová, nakrájená na dlouhé tenké nudličky
mrkev 100 g
nakrájená na dlouhé tenké nudličky
pórek 50 g
nakrájený na dlouhé tenké nudličky
řapíkatý celer 50 g
lze použít stejné množství bulvového, nakrájeného na dlouhé tenké nudličky
K podávání
brambory
vařené s kmínem
petrželka
čerstvá, nemusí být
křen
čerstvý, nastrouhaný, podle chuti

1 V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody. Přidejte maso, ocet, koření a česnek, podle chuti osolte. (Není-li maso ponořené, přilijte vodu, aby bylo.) Vařte na mírném plameni 1–1,5 hodiny.

2 Mezitím nachystejte zeleninu a 15 minut před koncem vaření ji přidejte do hrnce. Všechno uvařte doměkka.

3 Natenko nakrájené maso podávejte s bramborami (popřípadě sypanými petrželkou) a zeleninou, podlité trochou vývaru a sypané křenem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne
  • Tipy a triky

Jak skladovat banány? V lednici rozhodně ne

Nakoupíte zásobu nádherných žlutých banánů a za dva dny už se vám do nich nechce, protože jsou flekaté? Nebo na ně zapomenete a brzy zčernají? Poradíme vám, jak skladovat banány, aby vydržely co nejdéle ve formě. ...

Obchod Apetit