Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (3)
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2733 kcal
Bílkoviny 136 g
Cukr 250 g
Tuky 125 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Vařené maso je mnohem zdravější než smažené, grilované či pečené. Jako vedlejší produkt navíc získáte vývar, který lze zamrazit na jiné využití. 

Suroviny

vepřová plec 600 g
jablečný ocet 2 PL
bobkový list 3 ks
pepř mletý 10 kulička
nové koření 2 kulička
3 ks
jalovička
majoránka (drhnutá) 1 PL
sušená
česnek 2 stroužek
oloupaný
sůl
Zelenina
petržel 50 g
kořenová, nakrájená na dlouhé tenké nudličky
mrkev 100 g
nakrájená na dlouhé tenké nudličky
pórek 50 g
nakrájený na dlouhé tenké nudličky
řapíkatý celer 50 g
lze použít stejné množství bulvového, nakrájeného na dlouhé tenké nudličky
K podávání
brambory
vařené s kmínem
petrželka
čerstvá, nemusí být
křen
čerstvý, nastrouhaný, podle chuti

1 V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody. Přidejte maso, ocet, koření a česnek, podle chuti osolte. (Není-li maso ponořené, přilijte vodu, aby bylo.) Vařte na mírném plameni 1–1,5 hodiny.

2 Mezitím nachystejte zeleninu a 15 minut před koncem vaření ji přidejte do hrnce. Všechno uvařte doměkka.

3 Natenko nakrájené maso podávejte s bramborami (popřípadě sypanými petrželkou) a zeleninou, podlité trochou vývaru a sypané křenem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit