Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vařené vepřové maso se zimní zeleninou
Vařené vepřové maso se zimní zeleninou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Vařené vepřové maso se zimní zeleninou

4.1/5 Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2743 kcal
Bílkoviny 136 g
Sacharidy 252 g
Tuky 125 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vařené maso je mnohem zdravější než smažené, grilované či pečené. Jako vedlejší produkt navíc získáte vývar, který lze zamrazit na jiné využití. 

Suroviny

jablečný ocet 2 PL
pepř celý 10 kuliček
nové koření 2 kuličky
jalovec 3 kuličky
majoránka (drhnutá) 1 PL
česnek 2 stroužky
oloupané
sůl
Zelenina
petržel 50 g
kořenová, nakrájená na dlouhé tenké nudličky
mrkev 100 g
nakrájená na dlouhé tenké nudličky
pórek 50 g
nakrájený na dlouhé tenké nudličky
řapíkatý celer 50 g
lze použít stejné množství bulvového, nakrájeného na dlouhé tenké nudličky
K podávání
vařené s kmínem
petrželka
čerstvá, nemusí být
čerstvý, nastrouhaný, podle chuti

Postup

1

V hrnci přiveďte k varu 1 litr vody. Přidejte maso, ocet, koření a česnek, podle chuti osolte. (Není-li maso ponořené, přilijte vodu, aby bylo.) Vařte na mírném plameni 1–1,5 hodiny.

2

Mezitím nachystejte zeleninu a 15 minut před koncem vaření ji přidejte do hrnce. Všechno uvařte doměkka.

3

Natenko nakrájené maso podávejte s bramborami (popřípadě sypanými petrželkou) a zeleninou, podlité trochou vývaru a sypané křenem. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/2

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...