Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Domácí slané tyčky

Podávejte je jen tak k televizi, jako pohoštění pro návštěvu nebo třeba jako přílohu k polévce.

Vydání: 2012/10
Autor:
Hodnocení:
27 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: na 40 tyček
Doba přípravy: Do hodiny
PT25M
Pečení 0:25
Chuťovka Česká

Ingredience

    • 1 lžička krupicového cukru
    • 1/2 kostky (20 g) droždí, nadrobeného
    • 200 g hladké mouky + na podsypání
    • 200 g hladké celozrnné pšeničné mouky
    • 3 lžíce oleje + na vymazání mísy
    • 1 lžička soli
    • 1 bílek (na potření)
    • 100 g modrého máku a hrubší sůl na posypání

Příprava jídla

1 V míse smíchejte 200 ml vlažné vody, cukr a droždí. Pak přidejte 2 hrstky mouky a nechte 10 minut stát, aby droždí vzešlo. Vmíchejte ještě 100 ml vody a olej.

2 V jiné míse smíchejte zbývající mouku se solí. Mouku postupně vešlehávejte do tekuté směsi. Až to dál nepůjde, nasypte zbývající mouku na vál a na ni vyklopte těsto. Těsto zpracovávejte rukama, dokud mouku nepojme (můžete také použít hnětač), asi 8 minut. Těsto dejte do olejem vymazané mísy a zakryjte. Nechte asi půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 190 °C.

3 Na pomoučněné ploše těsto nakrájejte na zhruba 40 stejně velkých kousků a rozválejte na tyčky silné jako tužka a dlouhé jako kratší strana plechu.

4 Tyčky naskládejte kousek od sebe na plechy vyložené pečicím papírem, potřete bílkem a posypte mákem a solí. Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 20–25 minut.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrnkový mramorovaný makovec

Šišky s mákem (2 v 1) a švestkovými povidly

Pizza větrníky

REKLAMA

Přidat komentář