
Recepty z vydání
Babiččiny květákové placičky
„Když se řekne česká kuchyně, hned mi naskočí květákové placičky. Jako malá jsem je milovala od své babičky a...
Hovězí guláš s červenou řepou
Nenápadnému kouzlu červené řepy propadnou i ti, kdo se této zelenině od školky vyhýbali.
Pomalu pečený ocásek na černém pivu
Dozlatova vypečené maso báječně voní a chutná tak, že ho budete připravovat zas a znovu…...
Pečený ocásek na česneku se strapačkami
Původně řeznický odřezek má mezi kuchaři spoustu příznivců. Za výbornou cenu totiž nabízí dobré maso vhodné především k...
Fazolovozeleninová polévka s nudlemi
Rodinný recept z obce Zohor nám věnovala čtenářka Saša Švolíková. U nich doma vaří zeleninu společně s fazolemi, až se...
Zbojnická pečínka
Maso se zeleninou a spoustou pikantní šťávy přesně splňuje následující požadavek: spousta chuti snadno a rychle. Eva...
Pltnické pirohy s brynzou a koprem
Pirohy (nebo i halušky) s brynzou se na Slovensku podávají také jako menší chod po hlavním masitém jídle. „Pirohy...
Pagáče & liptovská pomazánka
Sladké zákusky mohou přinést vaši hosté, vy je na oplátku překvapte slanými pagáči. Jsou skvělé k vínu i pivu a můžete...
Domácí slané tyčky
Podávejte je jen tak k televizi, jako pohoštění pro návštěvu nebo třeba jako přílohu k polévce.
Hrnkový mramorovaný makovec
Bílý mák občas bývá k dostání na trzích, v bio kvalitě ho nabízí Sonnentor. Když makovec upečete výhradně z něj, na...
Šišky s mákem (2 v 1) a švestkovými povidly
Šišky z bramborového těsta si v redakci zamilovali všichni bez rozdílu.
Bramborové knedlíky s uzeným masem
Osmahnutím uzeného na cibulce se zvýrazní chuť masa. Navíc náplň s cibulkou je daleko delikátnější než jen z vařeného...
Uzené zapečené s kysaným zelím a bramborami
Zcela libové uzené je výhra jen na první pohled. Naopak prorostlejší krkovice či bůček a vypečený tuk dají pokrmu lepší...
Drožďová pomazánka
V této podobě budete droždí milovat. Strávníky vpusťte do kuchyně, až bude hotovo a vyvětráno, a budete překvapeni jako...
Zeleninový vývar s drožďovými knedlíčky
Až knedlíčky ochutnáte, jiné už vařit nebudete. Příště je můžete dochutit i česnekem.
Tvarůžkový tatarák
Vyhrajte si s tímto tradičním českým (moravským) sýrem a soustředěnou péčí mu dopřejte to, co mu náleží. Dá se z něj...
Tvarůžková jablíčka
Nejlepší předkrm z olomouckého Svatováclavského pivovaru vás okouzlí stejně jako nás.
Kapr s černým kořenem a bramborovými rösti
„Kapr do české kuchyně rozhodně patří. Černý kořen je neobvyklý, ale začíná se už objevovat,“ vysvětlil svoji volbu...
Jelení hřbet s dýňovým zelím, špenátem a knedlíkem
„Máte-li dostatek času, nechte hřbet marinovat den dva v oleji s mrkví a kořením,“ doplňuje recept jeho autor Martin...
Lívance s borůvkami a vanilkovou omáčkou
„Dovolím si tvrdit, že lesní borůvky máme u nás nejlepší na světě. Jsou plné chuti a s čerstvě upečenými lívanci...
Chodské koláče babičky Petra Kotačky
Petr Kotačka vede spolu se svou maminkou pekařství ve Staňkově. Na jeho koláče se vyplatí zajet, a to i přesto, že si...
Litý kynutý koláč
Nejjednodušší kynutý koláč, který známe. Jediné, co potřebujete, je čas: než koláč vykyne, než se upeče a než vychladne...
Valašské hrušťáky
Na Valašsku se pečou s různými náplněmi, ale hrušťáky neboli hruškové frgále patří k těm nejoblíbenějším. Tipy a triky...
Tlačené koláče
Recept Romana Vaňka vyšel v jeho kuchařce Poklady české kuchyně a dáme za něj ruku do ohně.
Španělský ptáček
Nenechte se zmást názvem, tento hovězí závitek patří k nejoblíbenějším klasickým jídlům české kuchyně. Podle návodu...
Přidat komentář