0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Domácí slané tyčky

Domácí slané tyčky

3.3 / 5. Počet hodnocení: 46
Do hodiny Velmi snadné na 40 tyček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2423 kcal
Bílkoviny 83 g
Sacharidy 290 g
Tuky 93 g
Vláknina 50 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Podávejte je jen tak k televizi, jako pohoštění pro návštěvu nebo třeba jako přílohu k polévce.

Suroviny

krupicový cukr 1 ČL
droždí 0.5 kostky
20 g, nadrobené
mouka pšeničná hladká 200 g
+ na podsypání
mouka pšeničná celozrnná hladká 200 g
olej 3 PL
+ na vymazání mísy
sůl 1 ČL
bílek 1 ks
na potření
mák celý 100 g
na posypání
sůl vločková
na posypání

1 V míse smíchejte 200 ml vlažné vody, cukr a droždí. Pak přidejte 2 hrstky mouky a nechte 10 minut stát, aby droždí vzešlo. Vmíchejte ještě 100 ml vody a olej.

2 V jiné míse smíchejte zbývající mouku se solí. Mouku postupně vešlehávejte do tekuté směsi. Až to dál nepůjde, nasypte zbývající mouku na vál a na ni vyklopte těsto. Těsto zpracovávejte rukama, dokud mouku nepojme (můžete také použít hnětač), asi 8 minut. Těsto dejte do olejem vymazané mísy a zakryjte. Nechte asi půl hodiny kynout. Mezitím zahřejte troubu na 190 °C.

3 Na pomoučněné ploše těsto nakrájejte na zhruba 40 stejně velkých kousků a rozválejte na tyčky silné jako tužka a dlouhé jako kratší strana plechu.

4 Tyčky naskládejte kousek od sebe na plechy vyložené pečicím papírem, potřete bílkem a posypte mákem a solí. Pečte v předehřáté troubě dozlatova, asi 20–25 minut.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit