Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mandlové jednohubky

Tohle úžasné cukroví na stůl dávkujte postupně – hrozí totiž návykovost. Budete ho zobat a zobat a nebudete moci přestat…

Vydání: 2005/12
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: 24 kousků
Doba přípravy: Do 30 minut
PT30M
Cukroví

Ingredience

    • 220 g mandlí + 24 spařených, oloupaných a mírně opražených mandlí na ozdobu
    • 220 g moučkového cukru
    • 4 lžíce zakysané smetany
    • 1 lžíci oleje

Příprava jídla

Mandle spařte horkou vodou, oloupejte a najemno namelte. Pak je nasypte do mísy a vmíchejte k nim cukr. Přidejte zakysanou smetanu i olej a postupně promíchejte, až vznikne pasta podobná marcipánu. Z té pak vyvalujte kuličky; aby se hmota nelepila, namáčejte si prsty ve studené vodě.

2 Každou kuličku dlaní zlehka zploštěte, zapíchněte do ní opraženou mandli a vložte do papírového košíčku. Cukroví připravujte až těsně před Vánoci; uchovejte ho přikryté, nejlépe v ledničce nebo na balkoně.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Plněné košíčky

Kokosové kytičky

Piškotky plněné pudinkovým krémem

Kuličky s kandovaným ovocem

Oříškové makronky

Ořechové rohlíčky

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Kuličky se bohužel roztekly, takže nejdou z košíčků vyndat, musí se "slíznout" - zřejmě jsem dala velké lžíce smetany, jinak výborné, ne tak hladké a bílé jako na obrázku, ale opravdu velmi dobré.
Obrazek uzivatele
chystám se na tyhle jednohubky a v obchodě jsem narazila na řídký i hustý zakysaný krém od Ramy. který jste použila vy?
Obrazek uzivatele
Já jsem použila normální zakysanou smetanu v kelímku.
Obrazek uzivatele
TÉŽ SE ROZTEKLY. MUSELA JSEM ZAHUSTIT KOKOSEM. JE RECEPT V PORÁDKU ?
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.12/05, str.86
Obrazek uzivatele
Chutnají zvláštně, v receptu je určitě chyba, těsto netuhne a nejde tvarovat. Po přidání kokosu se změní chuť.
Obrazek uzivatele
Bohužel ten recept je úplně na prd, těsto se vůbec nedá tvarovat a je hnusný. Před chvílí jsem ho udělala a pak hned vyhodila do koše. Závislost si na něm fakt nevytvořím..dost mě to zklamalo.
Obrazek uzivatele
To jsem rada, ze se nepovedlo jenom me.
Obrazek uzivatele
Klasický marcipán. Recept je v pořádku, mně se to podařilo výborně. Před koulením nechat ztuhnout v chladničce. Nejsou ale tak bílé jako na obrázku, vařené mandle nemají bílou barvu. Napadlo mne, že autorka možná kuličky marcipánu obalila v "mléčné hmotě", viz apetit prosinec 2005, str. 89, recept Piškotky plněné pudinkovým krémem (100 g sušeného odtučněného mléka, 200 g moučkového cukru, 4 lžíce vody a 10 g Flory Light nebo Ramy Linie se smíchá a zpracuje na tuhý a nelepivý výsledek. Vyválí, podsypává moučkovým cukrem, krájí na čtverečky

Přidat komentář