Oslava léta se ve Švédsku neobejde bez nových brambor a sleďů, nejlépe naložených s koprem. Pro autentickou verzi můžete pořídit sledě ve švédských potravinách v obchodním řetězci s nábytkem, ale dobře postačí i u nás vyrobené rybky nakyselo.
Suroviny
Postup
Brambory vydrhněte a uvařte, aby byly měkké, pak je lehce seřízněte, aby stály pevně na talíři. Sledě vyjměte z nálevu, nechte okapat a nakrájejte na porce tak akorát na bramboru. Položte plátek sledě na bramboru a zajistěte napichovátkem. Pomocí dvou lžiček vytvarujte noček z crème fraîche a posaďte ho na rybu. Posypte nakrájenou natí jarní cibulky a trochou růžového pepře. Jezte, dokud jsou brambory ještě vlahé.
NĚCO NAVÍC
Podle chuti můžete přidat křepelčí vajíčka, uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky, nebo kolečka ředkvičky.