Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bramborové jednohubky s nakládaným sleděm
Bramborové jednohubky s nakládaným sleděm
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Bramborové jednohubky s nakládaným sleděm

5/5 Počet hodnocení: 3
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6–8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2260 kcal
Bílkoviny 60 g
Sacharidy 315 g
Tuky 97 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Oslava léta se ve Švédsku neobejde bez nových brambor a sleďů, nejlépe naložených s koprem. Pro autentickou verzi můžete pořídit sledě ve švédských potravinách v obchodním řetězci s nábytkem, ale dobře postačí i u nás vyrobené rybky nakyselo.

Související recepty

Suroviny

neloupané
sleď 220 g
stříbrný, nakládaný v octu (čistá hmotnost ryb bez nálevu – cca 2 balení)
jarní cibulka
pár kusů, pouze zelená část
pepř růžový
drcený

Postup

1

Brambory vydrhněte a uvařte, aby byly měkké, pak je lehce seřízněte, aby stály pevně na talíři. Sledě vyjměte z nálevu, nechte okapat a nakrájejte na porce tak akorát na bramboru. Položte plátek sledě na bramboru a zajistěte napichovátkem. Pomocí dvou lžiček vytvarujte noček z crème fraîche a posaďte ho na rybu. Posypte nakrájenou natí jarní cibulky a trochou růžového pepře. Jezte, dokud jsou brambory ještě vlahé.

NĚCO NAVÍC
Podle chuti můžete přidat křepelčí vajíčka, uvařená natvrdo a nakrájená na čtvrtky, nebo kolečka ředkvičky.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2021/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2021/7

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...