Polentové jednohubky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5 / 5. Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5424 kcal
Bílkoviny 332 g
Sacharidy 592 g
Tuky 181 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polenta je další skvělá příloha, která si zaslouží zařadit do vašeho repertoáru. Blogerka Věruška vám ji nabízí v podobě návykově dobrých chuťovek.

Suroviny

polenta 145 g
instantní
sýr pecorino 15 g
nastrouhaný
máslo 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sušená šunka 8 plátků
sušené brusinky 8 ks
větší, propláchnuté
fontina 75 g
olivový olej panenský

1 Máslem vymažte 8 důlků ve formě na muffiny nebo hlubší plech o velikosti asi 15 x 20 cm.

2 Přiveďte k varu 400 ml osolené vody, pak stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu za stálého míchání vsypte do vody polentu. Stále míchejte a vařte 3–5 minut, dokud polenta nezhoustne.

3 Potom odstavte z plotny, vmíchejte pecorino a máslo a opepřete. Lžící polentu přeneste do forem na muffiny nebo ji rozetřete na plech a nechte ztuhnout.

4 Ztuhlá polentová kolečka vyklopte. Pokud jste nechávali polentu ztuhnout na plechu, pomocí formičky, hrnku či sklenice z ní vykrájejte kolečka.

5 Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem a v troubě grilujte z každé strany 4 minuty. (V tuhle chvíli můžete vychladlá kolečka uložit a občerstvení dotáhnout až následující den.) každé kolečko pak oviňte plátkem parmské šunky, nahoru položte kousek sýra fontina a brusinku. Opět vložte do trouby a grilujte další 4 minuty. ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?
  • Kvízy

KVÍZ: Jste zdatný kuchař?

Začínáte s vařením nebo svým kuchařským uměním běžně rozdáváte radost svému okoolá? Jak dobře se orientujete v surovinách či postupech přípravy? Máme pro vás jednoduchý kvíz, který prověří vaše kuchařské znalosti. Otestujte se a zjistěte,...
Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...

Obchod Apetit