0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Polentové jednohubky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
5/5 Počet hodnocení: 4
Více než hodinu Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5424 kcal
Bílkoviny 332 g
Sacharidy 592 g
Tuky 181 g
Vláknina 51 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Polenta je další skvělá příloha, která si zaslouží zařadit do vašeho repertoáru. Blogerka Věruška vám ji nabízí v podobě návykově dobrých chuťovek.

Suroviny

polenta 145 g
instantní
nastrouhaný
máslo 1 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
sušené brusinky 8 ks
větší, propláchnuté
fontina 75 g
olivový olej panenský

1 Máslem vymažte 8 důlků ve formě na muffiny nebo hlubší plech o velikosti asi 15 x 20 cm.

2 Přiveďte k varu 400 ml osolené vody, pak stáhněte teplotu těsně pod bod varu a pomalu za stálého míchání vsypte do vody polentu. Stále míchejte a vařte 3–5 minut, dokud polenta nezhoustne.

3 Potom odstavte z plotny, vmíchejte pecorino a máslo a opepřete. Lžící polentu přeneste do forem na muffiny nebo ji rozetřete na plech a nechte ztuhnout.

4 Ztuhlá polentová kolečka vyklopte. Pokud jste nechávali polentu ztuhnout na plechu, pomocí formičky, hrnku či sklenice z ní vykrájejte kolečka.

5 Kolečka položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete olivovým olejem a v troubě grilujte z každé strany 4 minuty. (V tuhle chvíli můžete vychladlá kolečka uložit a občerstvení dotáhnout až následující den.) každé kolečko pak oviňte plátkem parmské šunky, nahoru položte kousek sýra fontina a brusinku. Opět vložte do trouby a grilujte další 4 minuty. ihned podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/3

Apetit magazín

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?
  • Kvízy

KVÍZ: Uhádnete oblíbená jídla celebrit?

Není tajemstvím, že mezi naše nejpopulárnější články patří ty, které se týkají jídelníčku osobností. Lidé zkrátka hoří touhou přečíst si, co jejich oblíbená celebrita jí (jedla) a inspiraovat se. Zkuste si pro pobavení tipnout chutě...
Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč