Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Masopustní jednohubky (minikoblížky)
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 77
Do 45 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1427 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 188 g
Tuky 16 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je jednoduché si tyto tvarohové koblížky zamilovat: jsou křehké, nadýchané, rozplývají se na jazyku a do půl hodiny zavoní na stole. Bohužel z něj stejně rychle zmizí, jak jsme se sami přesvědčili. Proto raději doporučujeme recept rovnou zdvojnásobit. Hotové kobližky můžete také ihned po dosmažení obalit ve vanilkovém nebo skořicovém cukru.

Suroviny

ve vaničce
vejce 1 ks
dle velikosti
kypřicí prášek do pečiva ½ bal
rum 50 ml
tuzemák
sůl 1 špetka
na smažení + 1 plátek mrkve
na poprášení

Postup

1

Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto.

2

V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo.

3

Malou lžičkou vykrajujte z těsta kousky a ty prstem nebo druhou lžičkou shrňte do rozpáleného tuku. Z těsta se nafouknou kuličky, které ihned vyplavou na hladinu.

4

Smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova (jednou je otočte). Nechte odsát tuk na papírovém ubrousku, hotové tvarohové minikoblížky poprašte cukrem a podávejte.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat
  • Zajímavosti

Ginová nauka: Jak gin pít a s čím ho kombinovat

Gin je oblíbený pro svou jedinečnou chuť a aroma. Základem je jalovec, ale často se používají i další byliny a koření, které mu dodávají specifický charakter. Pokud i vy patříte mezi milovníky tohoto nápoje, jistě vám přijdou vhod tipy...