Je jednoduché si tyto tvarohové koblížky zamilovat: jsou křehké, nadýchané, rozplývají se na jazyku a do půl hodiny zavoní na stole. Bohužel z něj stejně rychle zmizí, jak jsme se sami přesvědčili. Proto raději doporučujeme recept rovnou zdvojnásobit. Hotové kobližky můžete také ihned po dosmažení obalit ve vanilkovém nebo skořicovém cukru.
Suroviny
Postup
Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto.
V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo.
Malou lžičkou vykrajujte z těsta kousky a ty prstem nebo druhou lžičkou shrňte do rozpáleného tuku. Z těsta se nafouknou kuličky, které ihned vyplavou na hladinu.
Smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova (jednou je otočte). Nechte odsát tuk na papírovém ubrousku, hotové tvarohové minikoblížky poprašte cukrem a podávejte.