Masopustní jednohubky (minikoblížky)

Masopustní jednohubky (minikoblížky)

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1427 kcal
Bílkoviny 90 g
Sacharidy 188 g
Tuky 16 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Je jednoduché si je zamilovat: jsou křehké, nadýchané, rozplývají se na jazyku a do půl hodiny zavoní na stole. Bohužel z něj stejně rychle zmizí, jak jsme se sami přesvědčili…

Suroviny

tvaroh měkký 250 g
mouka pšeničná hladká 250 g
vejce 1 ks
dle velikosti
kypřicí prášek do pečiva 0.5 bal
rum 50 ml
tuzemák
sůl špetka
krupicový cukr 1 ČL
sádlo
na smažení + 1 plátek mrkve
moučkový cukr
na poprášení

1 Z prvních sedmi surovin umíchejte řidší těsto.

2 V kastrolu rozpalte asi 3–4cm vrstvu sádla a vhoďte do něj kolečko mrkve, aby se nepřepalovalo. Malou lžičkou vykrajujte z těsta kousky a ty prstem nebo druhou lžičkou shrňte do rozpáleného tuku. Z těsta se nafouknou kuličky, které ihned vyplavou na hladinu. Smažte je na středním plameni z obou stran dozlatova (jednou je otočte). Nechte odsát tuk na papírovém ubrousku, kuličky poprašte cukrem a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/2

Apetit magazín

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka
  • Suroviny

K čemu je dobrá klikva neboli kanadská brusinka

Klikva bahenní nebo velkoplodá je původní americká rostlina, která je příbuznou naší lesní brusinky. Protože se jí červené bobule klikvy chutí i vzhledem velmi podobají, vžilo se u nás pro ni označení „kanadská brusinka“. Nejčastěji se...
Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy
  • Tipy a triky

Čočka: skryté bohatství i neznámé druhy

Tato nenápadná rostlina se pěstuje přes 8 tisíc let. Je hodnotným zdrojem bílkovin, železa, vlákniny a dalších prospěšných látek. Čočka není jen hnědá, v české kuchyni se zabydlela červená čočka a pomalu do ní prostupuje i černá čočka ...

Obchod Apetit