Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)

Salát je skvělý i jen tak s rohlíkem, pokud ho ale chcete mít se vším všudy, dejte si ho k snídani s kouskem čerstvého chleba s máslem, sýrem, olivami a černým čajem.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: pro 2 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT8M
Vaření 0:08
Salát Balkánská

Ingredience

    • 3–4 vejce
    • 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno
    • 1/2 svazku čerstvé petrželky
    • 1 lžička drceného sušeného chilli
    • 1/2 lžičky římského kmínu
    • 3 lžíce olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý černý pepř
    • čerstvé bílé pečivo k podávání

Příprava jídla

Vejce uvařte natvrdo či nahniličko (viz Něco navíc), zchlaďte ledovou vodou a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte nahrubo. Do misky vložte jarní cibulku a petrželku, přidejte vejce a ochuťte drceným chilli a římským kmínem. Pak zlehka vmíchejte olivový olej. Osolte, případně i opepřete. Ihned podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Vejce vkládejte do vroucí vody. Na hniličko (s vláčným středem) je vařte 7–8 minut, natvrdo 10 minut.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

28x vejce natvrdo

REKLAMA

Přidat komentář