Vajíčková pomazánka je super způsob, jak zdělat vykoledovaná vejce. Ale i přesto, že vám nejspíš připomíná jaro, na chlebu je skvělá po celý rok. Recept není nijak složitý a věříme, že příště ho zvládnete už zpaměti. Navíc vajíčková pomazánka je plná bílkovin a je také ideální svačinkou pro děti.
Suroviny
pomazánkové máslo
100
g
krémový sýr
50
g
čerstvý – např. Lučina
vejce
4
ks
natvrdo, najemno nasekaná
ančovičky (konzerva)
50
g
očka s kapary, okapaná, najemno
pažitka
1
svazek
najemno
hořčice
1
ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slavnostní oběd na první jarní neděli(6 receptů )
- Vajíčková: Královně českých pomazánek sluší různé obměny. Vyzkoušejte některou z 15 variant(16 receptů )
- Uvařte si 30 rychlých a snadných jarních receptů, které hýří barvami. Potěší vaše oči i žaludek(30 receptů )
- Šest desítek nápadů, co s vařenými vejci aneb Kam s vejci na tvrdo(60 receptů )
- Nejlepší pomazánky a obložené pečivo(33 receptů )
- 22 jarních pomazánek: Připravte si ji na řecký způsob nebo vyzkoušejte hráškovou s mátou(23 receptů )
Komentáře
Moc dobrá!