Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vajíčková pomazánka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.9/5 Počet hodnocení: 109
Do 20 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1123 kcal
Bílkoviny 71 g
Sacharidy 9 g
Tuky 89 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vajíčková pomazánka je super způsob, jak zdělat vykoledovaná vejce. Ale i přesto, že vám nejspíš připomíná jaro, na chlebu je skvělá po celý rok. Recept není nijak složitý a věříme, že příště ho zvládnete už zpaměti. Navíc vajíčková pomazánka je plná bílkovin a je také ideální svačinkou pro děti.

Suroviny

čerstvý – např. Lučina
vejce 4 ks
natvrdo, najemno nasekaná
ančovičky (konzerva) 50 g
očka s kapary, okapaná, najemno
pažitka 1 svazek
najemno
hořčice 1 ČL
sůl
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

Pomazánkové máslo utřete s Lučinou.

2

Smíchejte s vejci, očky, pažitkou, hořčicí.

3

Osolte a opepřete.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

19.02.2015 21:49

Moc dobrá!

Apetit magazín