Vajíčková pomazánka

Vajíčková pomazánka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1128 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 9 g
Tuky 90 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vajíčková pomazánka vám možná připomíná jaro, na chlebu je ale skvělá po celý rok.

Suroviny

pomazánkové máslo 100 g
krémový sýr 50 g
čerstvý – např. lučina
vejce 4 ks
natvrdo, najemno nasekaná
sardelky 50 g
očka s kapary, najemno
pažitka 1 svazek
najemno
hořčice 1 ČL
sůl
pepř

1 Pomazánkové máslo utřete s lučinou.

2 Smíchejte s vejci, očky, pažitkou, hořčicí.

3 Osolte a opepřete.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/9

Komentáře

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit