0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)

Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)

5/5 Počet hodnocení: 8
Do 20 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 962 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 14 g
Tuky 76 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát je skvělý i jen tak s rohlíkem, pokud ho ale chcete mít se vším všudy, dejte si ho k snídani s kouskem čerstvého chleba s máslem, sýrem, olivami a černým čajem.

Suroviny

vejce 3 ks
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
petrželka ½ svazku
čerstvá
chilli sušené 1 ČL
drcené
římský kmín ½ ČL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečivo
čerstvé, bílé, k podávání

1 Vejce uvařte natvrdo či nahniličko (viz Něco navíc), zchlaďte ledovou vodou a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte nahrubo. Do misky vložte jarní cibulku a petrželku, přidejte vejce a ochuťte drceným chilli a římským kmínem. Pak zlehka vmíchejte olivový olej. Osolte, případně i opepřete. Ihned podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Vejce vkládejte do vroucí vody. Na hniličko (s vláčným středem) je vařte 7–8 minut, natvrdo 10 minut.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/4

Apetit magazín

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?
  • Kvízy

KVÍZ: Štrúdl nebo závin?

Jablka můžete péct, zapékat, zavařovat i vařit, dusit nebo sušit. Upečete z nich výtečný jablečný koláč, štrúdl, perník nebo buchtu s jablky, připravíte skvělá povidla, přesnídávku či pyré. Použít je můžete jako náplň do sladkých knedlíků...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Omáčka, bez které to nejen o Velikonocích zkrátka nejde!

Některé suroviny mají v receptech nezastupitelné místo, pokud nechceme ztratit správnou konzistenci, chuť nebo aroma. Mezi takové nenahraditelné suroviny patří třeba majonéza. Připravené pokrmy dokáže povznést o několik levelů výš. Kolikrát...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč