Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)

Yumurta piyazi (turecký vajíčkový salát)

Hodnocení receptu
Průměr: 5 ()
Do 10 minut Velmi snadné pro 2 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 962 kcal
Bílkoviny 42 g
Sacharidy 14 g
Tuky 76 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Salát je skvělý i jen tak s rohlíkem, pokud ho ale chcete mít se vším všudy, dejte si ho k snídani s kouskem čerstvého chleba s máslem, sýrem, olivami a černým čajem.

Suroviny

vejce 3 ks
jarní cibulka 2 ks
nadrobno
petrželka 0.5 svazku
čerstvá
chilli sušené 1 ČL
drcené
římský kmín 0.5 ČL
olivový olej 3 PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečivo
čerstvé, bílé, k podávání

Vejce uvařte natvrdo či nahniličko (viz Něco navíc), zchlaďte ledovou vodou a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte nahrubo. Do misky vložte jarní cibulku a petrželku, přidejte vejce a ochuťte drceným chilli a římským kmínem. Pak zlehka vmíchejte olivový olej. Osolte, případně i opepřete. Ihned podávejte s pečivem.

NĚCO NAVÍC
Vejce vkládejte do vroucí vody. Na hniličko (s vláčným středem) je vařte 7–8 minut, natvrdo 10 minut.

Apetit magazín

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?
  • Tipy a triky

Jak poznat pravý parmazán a jak se vyrábí?

Historie parmazánu se začala psát už ve středověku, kdy tamní mniši hledali způsob, jak co nejdéle uchovat mléko. Dnes je tento sýr nejvýznamnějším obchodním artiklem celé Itálie. Zároveň patří mezi nejpřísněji sledované zboží, které se...

Obchod Apetit