Salát je skvělý i jen tak s rohlíkem, pokud ho ale chcete mít se vším všudy, dejte si ho k snídani s kouskem čerstvého chleba s máslem, sýrem, olivami a černým čajem.
Suroviny
vejce
3
ks
jarní cibulka
2
ks
nadrobno
petrželka
½
svazku
čerstvá
chilli sušené
1
ČL
drcené
římský kmín
½
ČL
olivový olej
3
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
pečivo
čerstvé, bílé, k podávání
1 Vejce uvařte natvrdo či nahniličko (viz Něco navíc), zchlaďte ledovou vodou a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte nahrubo. Do misky vložte jarní cibulku a petrželku, přidejte vejce a ochuťte drceným chilli a římským kmínem. Pak zlehka vmíchejte olivový olej. Osolte, případně i opepřete. Ihned podávejte s pečivem.
NĚCO NAVÍC
Vejce vkládejte do vroucí vody. Na hniličko (s vláčným středem) je vařte 7–8 minut, natvrdo 10 minut.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 60 nejlepších receptů jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)