U této pomazánky jsou podstatné dvě věci: avokádo a vajíčka. Avokádo musí být absolutně zralé a vejce perfektně uvařená.
Suroviny
vejce
6
ks
natvrdo, nadrobno nakrájené
avokádo
½
ks
rozmačkané
jablko
¼
ks
zelené, oloupané, na malé kousky
majonéza
2
PL
hořčice dijonská
1
PL
citronová šťáva
z 0,5 citronu
sůl
½
ČL
pepř
½
ČL
toustový chléb
18
plátků
světlý
1 Všechny ingredience (bez chleba) důkladně smíchejte v míse. Polovinu krajíců namažte silnější vrstvou pomazánky, přiklopte zbývajícím chlebem, odkrojte kůrky a sendviče diagonálně přeřízněte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jarní menu na čajovou party: 11 receptů, ktorými pohostíte každého(11 receptů)
- Vajíčková: Královně českých pomazánek sluší různé obměny. Vyzkoušejte některou z 15 variant(16 receptů)
- Zdravý oběd do školy i do práce? Zkuste 45 rychlých sendvičů(45 receptů)
- 60 nejlepších receptů, jak zpracovat vařená vejce(60 receptů)