Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
5/5 Počet hodnocení: 4
Do hodiny Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1722 kcal
Bílkoviny 112 g
Sacharidy 11 g
Tuky 133 g
Vláknina 1 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Efektní pohoštění

Suroviny

vejce 8 ks
majonéza 2 PL
hořčice dijonská 1 ČL
řeřicha 2 PL
nastříhané
sůl
k podávání

Postup

1

Uvařte vejce nahniličko. V rendlíku přiveďte k varu vodu, stáhněte plamen na nízký, vložte vejce (musejí mít kolem sebe prostor) a vařte 7–8 minut. Slijte a ochlaďte v ledové vodě.

2

Vychladlá vejce oloupejte a nakrájejte nahrubo. Smíchejte se zbývajícími přísadami. Osolte. Podávejte v sendvičích z bílého chleba, pro větší efekt z nich okrájejte kůrky a obalte je v řeřiše i zvenku.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/4

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...