Suroviny
špagety
1
bal
nebo klasické
rajčata cherry
100
g
cibule červená
1
ks
bazalka
čerstvá
parmazán
strouhaný
olivový olej
Nejprve si připravíme veškeré ingredience, abychom je měli po ruce. Samotné vaření trvá jen pár minut. Červenou cibuli nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na poloviny nebo čtvrtky - dle jejich zralosti. Čerstvou bazalku omyjeme a natrháme. Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku, je to ta lepší varianta, dodá totiž pokrmu ten správný říz. Případně lze použít i bazalku sušenou mrazem.
Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety - délka vaření se odvíjí od použitých špaget, celozrnné se vaří o něco déle. Vaříme je tak dlouho, aby byly "al dente". Do menšího hrnce nebo rendlíku nalijeme olivový olej, na kterém poté obděláme červenou cibuli. Jakmile bude cibule měkká, přidáme k ní rajčátka. Děláme do té doby, než budou rajčátka měkká a pustí šťávu. Vzniklou směs nalijeme na uvařené špagety, posypeme natrhanou bazalkou a dochutíme sypaným parmazánem.