Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Celozrnné špagety s červenou cibulí, rajčátky a bazalkou

Popis receptu: 
Velmi snadný a lehce stravitelný pokrm. Ideální na léto, nebo pro ty, co neradi tráví vařením příliš mnoho času. Natolik chutný a jednoduchý, že se vyplatí mít ingredience na jeho přípravu stále v lednici.
Autor: Michaela Matesová
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do 10 minut

Ingredience

    celozrnné špagety (nebo klasické "bílé") 100g cherry rajčátek 1 červená cibule natrhaná čerstvá bazalka (lze použít i bazalku sušenou mrazem) strouhaný parmazán olivový olej

Příprava jídla

Nejprve si připravíme veškeré ingredience, abychom je měli po ruce. Samotné vaření trvá jen pár minut. Červenou cibuli nakrájíme na kostičky, cherry rajčátka na poloviny nebo čtvrtky - dle jejich zralosti. Čerstvou bazalku omyjeme a natrháme. Pokud máme k dispozici čerstvou bazalku, je to ta lepší varianta, dodá totiž pokrmu ten správný říz. Případně lze použít i bazalku sušenou mrazem. Do osolené vroucí vody dáme vařit špagety - délka vaření se odvíjí od použitých špaget, celozrnné se vaří o něco déle. Vaříme je tak dlouho, aby byly "al dente". Do menšího hrnce nebo rendlíku nalijeme olivový olej, na kterém poté obděláme červenou cibuli. Jakmile bude cibule měkká, přidáme k ní rajčátka. Děláme do té doby, než budou rajčátka měkká a pustí šťávu. Vzniklou směs nalijeme na uvařené špagety, posypeme natrhanou bazalkou a dochutíme sypaným parmazánem.
REKLAMA

Přidat komentář