Ricottové noky jsou v téhle úpravě krásně lehké. Nezaměnitelnou nadýchanost jim dodává právě ricotta, při přisypávání mouky proto pozor na ,těžkou ruku‘. Pokud ke štěstí potřebujete ještě kousek masa, můžete je použít jako nápaditou přílohu.
Suroviny
1 Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. V míse promíchejte ricottu, citronovou kůru, parmazán, oba druhy mouky, petrželku a vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky. Těsto dejte na mírně pomoučněnou plochu a rozdělte na 4 díly.
2 Po jednom z nich vytvarujte válečky o průměru cca 2 cm a nakrájejte je na asi 2cm kousky.
3 Vroucí vodu v hrnci osolte a po dávkách v ní vařte gnocchi, až vyplavou k hladině. Pak je vylovte děrovanou sběračkou a nechte okapat.
4 Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte hrášek a výhonky a asi 2 minuty prohřívejte, pak přidejte gnocchi a opatrně promíchejte/protřeste. Osolte a opepřete.
5 Podávejte s polníčkem či potočnicí, čerstvými bylinkami, parmazánem a olivovým olejem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Jedeme na zelenou(42 receptů)
- Dej mi hrášku aneb Nejlahodnější hráškové recepty(29 receptů)