0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottové gnocchi s hráškem

Ricottové gnocchi s hráškem

4.8 / 5. Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 166 g
Tuky 141 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricottové noky jsou v téhle úpravě krásně lehké. Nezaměnitelnou nadýchanost jim dodává právě ricotta, při přisypávání mouky proto pozor na ,těžkou ruku‘. Pokud ke štěstí potřebujete ještě kousek masa, můžete je použít jako nápaditou přílohu.

Suroviny

ricotta 450 g
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
parmazán 50 g
nastrouhaný najemno + další k podávání
mouka pšeničná hladká 80 g
+ na poprášení
mouka pšeničná polohrubá 80 g
petrželka 3 PL
hladkolistá, najemno nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
mražený hrášek 150 g
spařený
hráškové výhonky 1 bal
polníček
dle chuti, lze nahradit potočnicí
bylinky
čerstvé – například oregano či tymián, k podávání
parmazán
k podávání
olivový olej panenský
k podávání

1 Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. V míse promíchejte ricottu, citronovou kůru, parmazán, oba druhy mouky, petrželku a vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky. Těsto dejte na mírně pomoučněnou plochu a rozdělte na 4 díly.

2 Po jednom z nich vytvarujte válečky o průměru cca 2 cm a nakrájejte je na asi 2cm kousky.

3 Vroucí vodu v hrnci osolte a po dávkách v ní vařte gnocchi, až vyplavou k hladině. Pak je vylovte děrovanou sběračkou a nechte okapat.

4 Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte hrášek a výhonky a asi 2 minuty prohřívejte, pak přidejte gnocchi a opatrně promíchejte/protřeste. Osolte a opepřete.

5 Podávejte s polníčkem či potočnicí, čerstvými bylinkami, parmazánem a olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort
  • Tipy a triky

7 návykových sladkostí à la mrkvový dort

V mnoha kavárnách má mrkvový dort své čestné místo ve vitríně a patří k nejčastěji objednávaným zákuskům. Nedivíme se. Je krásně vláčný, se svěží polevou ze smetanového sýra, přitom relativně jednoduchý na přípravu. Napadlo by vás, že ve...
Pohlazení jménem čokoládový fondán
  • Poradna

Pohlazení jménem čokoládový fondán

Představte si, jak zakrojíte do dezertu, který má na první pohled hustou strukturou, a najednou z jeho vnitřku pomalu vytékat lesklá, krémová čokoládová láva. Někteří už určitě vědí, že je řeč o tzv. lávových dortících někdy označovaných...
Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku
  • Zdraví a výživa

Domácí lékárnička: Jak se zbavit bolesti žaludku

Pokud nejde o závažné onemocnění, jako jsou například žaludeční vředy, patří mezi hlavní příčiny náhlé bolesti žaludku konzumace potravin, které z nějaké důvodu vašemu žaludku nesedí, stres, těhotenství či přílišná konzumace alkoholu. Co je...
AD
Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!
  • Tipy a triky

Domácnost na míru? Jde to hravě a jednoduše!

Interiérový design zažívá velký boom. Jeho nedílnou součástí jsou domácí spotřebiče. Díky konceptu Bespoke si je nyní můžete přizpůsobit na míru. Nejen o něm, ale i o nových trendech v designu spotřebičů si s product managerem ze...

Obchod Apetit