Ricottové gnocchi s hráškem

Ricottové gnocchi s hráškem

Hodnocení receptu
Průměr: 5 (4)
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 110 g
Cukr 166 g
Tuky 141 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ricottové noky jsou v téhle úpravě krásně lehké. Nezaměnitelnou nadýchanost jim dodává právě ricotta, při přisypávání mouky proto pozor na ,těžkou ruku‘. Pokud ke štěstí potřebujete ještě kousek masa, můžete je použít jako nápaditou přílohu.

Suroviny

ricotta 450 g
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
parmazán 50 g
nastrouhaný najemno + další k podávání
mouka pšeničná hladká 80 g
+ na poprášení
mouka pšeničná polohrubá 80 g
petrželka 3 PL
hladkolistá, najemno nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
mražený hrášek 150 g
spařený
hráškové výhonky 1 bal
polníček
dle chuti, lze nahradit potočnicí
bylinky
například oregano či tymián, k podávání
olivový olej panenský
k podávání

1 Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. V míse promíchejte ricottu, citronovou kůru, parmazán, oba druhy mouky, petrželku a vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky. Těsto dejte na mírně pomoučněnou plochu a rozdělte na 4 díly.

2 Po jednom z nich vytvarujte válečky o průměru cca 2 cm a nakrájejte je na asi 2cm kousky.

3 Vroucí vodu v hrnci osolte a po dávkách v ní vařte gnocchi, až vyplavou k hladině. Pak je vylovte děrovanou sběračkou a nechte okapat.

4 Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte hrášek a výhonky a asi 2 minuty prohřívejte, pak přidejte gnocchi a opatrně promíchejte/protřeste. Osolte a opepřete.

5 Podávejte s polníčkem či potočnicí, čerstvými bylinkami, parmazánem a olivovým olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit