Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ricottové gnocchi s hráškem

Ricottové noky jsou v téhle úpravě krásně lehké. Nezaměnitelnou nadýchanost jim dodává právě ricotta, při přisypávání mouky proto pozor na ,těžkou ruku‘. Pokud ke štěstí potřebujete ještě kousek masa, můžete je použít jako nápaditou přílohu.

Vydání: 2018/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
PT2M
Vaření 0:02
Těstoviny

Ingredience

    • 450 g ricotty
    • 1 citron, kůra najemno nastrouhaná
    • 50 g parmazánu, nastrouhaného najemno + další k podávání
    • 80 g hladké mouky + na poprášení
    • 80 g polohrubé mouky
    • 3 lžíce najemno nasekané hladkolisté petrželky
    • 1 vejce, prošlehané
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 4 lžíce olivového oleje
    • 150 g mraženého hrášku, spařeného
    • 1 balení hráškových výhonků
    • polníček či potočnice podle chuti
    • čerstvé bylinky (například oregano či tymián), parmazán a panenský olivový olej k podávání

Příprava jídla

1 Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. V míse promíchejte ricottu, citronovou kůru, parmazán, oba druhy mouky, petrželku a vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky. Těsto dejte na mírně pomoučněnou plochu a rozdělte na 4 díly.

2 Po jednom z nich vytvarujte válečky o průměru cca 2 cm a nakrájejte je na asi 2cm kousky.

3 Vroucí vodu v hrnci osolte a po dávkách v ní vařte gnocchi, až vyplavou k hladině. Pak je vylovte děrovanou sběračkou a nechte okapat.

4 Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte hrášek a výhonky a asi 2 minuty prohřívejte, pak přidejte gnocchi a opatrně promíchejte/protřeste. Osolte a opepřete.

5 Podávejte s polníčkem či potočnicí, čerstvými bylinkami, parmazánem a olivovým olejem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře se zeleninou z jednoho hrnce

Steakový salát

Chřest s tuňákovou omáčkou (à la vitello tonnato)

Pečená kuřecí prsa se šalvějovým máslem & salát s pomerančovou zálivkou

Krémové těstoviny primavera

Přidat komentář