0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ricottové gnocchi s hráškem

Ricottové gnocchi s hráškem

4.8/5 Počet hodnocení: 8
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2412 kcal
Bílkoviny 110 g
Sacharidy 166 g
Tuky 141 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ricottové noky jsou v téhle úpravě krásně lehké. Nezaměnitelnou nadýchanost jim dodává právě ricotta, při přisypávání mouky proto pozor na ,těžkou ruku‘. Pokud ke štěstí potřebujete ještě kousek masa, můžete je použít jako nápaditou přílohu.

Suroviny

ricotta 450 g
citronová kůra
najemno nastrouhaná z 1 citronu
nastrouhaný najemno + další k podávání
mouka pšeničná hladká 80 g
+ na poprášení
mouka pšeničná polohrubá 80 g
petrželka 3 PL
hladkolistá, najemno nasekaná
vejce 1 ks
prošlehané
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 4 PL
mražený hrášek 150 g
spařený
hráškové výhonky 1 bal
polníček
dle chuti, lze nahradit potočnicí
bylinky
čerstvé – například oregano či tymián, k podávání
k podávání
olivový olej panenský
k podávání

1 Ve velkém hrnci dejte vařit vodu. V míse promíchejte ricottu, citronovou kůru, parmazán, oba druhy mouky, petrželku a vejce, osolte a opepřete. Podle potřeby můžete přidat ještě trochu mouky. Těsto dejte na mírně pomoučněnou plochu a rozdělte na 4 díly.

2 Po jednom z nich vytvarujte válečky o průměru cca 2 cm a nakrájejte je na asi 2cm kousky.

3 Vroucí vodu v hrnci osolte a po dávkách v ní vařte gnocchi, až vyplavou k hladině. Pak je vylovte děrovanou sběračkou a nechte okapat.

4 Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej. Přidejte hrášek a výhonky a asi 2 minuty prohřívejte, pak přidejte gnocchi a opatrně promíchejte/protřeste. Osolte a opepřete.

5 Podávejte s polníčkem či potočnicí, čerstvými bylinkami, parmazánem a olivovým olejem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka
  • Lidé a jídlo

Beránkova cesta aneb Upečte si ve smaltovaných formách z Česka

Na tom, jak pěkného beránka nebo bábovku postavíme na slavnostní stůl, má zásadní vliv forma. Ta dobrá vykouzlí milé rysy, skvěle vede teplo a upečené dílo z ní hladce vyklouzne. A taky neco vydrží. My jsme ideální formu našli ve smaltovně...
Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč