Ravioly se čtyřmi sýry

Ravioly se čtyřmi sýry

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2119 kcal
Bílkoviny 123 g
Cukr 200 g
Tuky 84 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Rafinované italské těstoviny plněné hned čtyřmi druhy sýra si nelze nezamilovat...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
vejce 3 ks
olivový olej
kapka
sůl
muškátový oříšek
Na náplň
ricotta 125 g
dobře vykapaná
60 g
sýr fontina nadrobno
mozzarella 60 g
cca 0,5 cm kostičky
parmazán 25 g
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
malé, mírně prošlehané
K podávání
máslo
rozpuštěné
parmazán
nastrouhaný
tymián
čerstvý (nemusí být)

1 Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje, špetkou soli a špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Podle potřeby přilijte vodu. Vypracujte pevnější těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočívat v chladničce.

2 Z uvedených přísad smíchejte náplň. Těsto vyválejte dotenka, nejlépe ve strojku na těstoviny. Nakrájejte ho na širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky sýrové náplně tak, abyste přes ně mohli těsto pohodlně přeložit a okraje důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte rádýlkem na ravioly. Můžete je tvarovat také pomocí tvořítek či forem, v tom případě postupujte podle návodu výrobce.

3 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte ji, suňte do ní po dávkách naplněné ravioly a vařte vždy zhruba 3 minuty. Z hrnce je vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte do něj další. Podávejte s máslem, parmazánem a tymiánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...
  • Tipy na víkend

PRÁVĚ TEĎ: Apetit piknik je tady! Oslavte s námi léto

Jupí, po týdnech příprav a nedočkavého těšení jsme se konečně dočkali. Je sobota 19. června 2021 a gastronomický svátek časopisu Apetit právě začíná. Sbalte košíky, vezměte celou rodinu a přijďte za námi do Grébovky. Od 10 hodin na vás čeká...

Obchod Apetit