Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ravioly se čtyřmi sýry

Ravioly se čtyřmi sýry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ravioly se čtyřmi sýry

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2119 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 200 g
Tuky 84 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované italské těstoviny plněné hned čtyřmi druhy sýra si nelze nezamilovat...

Suroviny

vejce 3 ks
olivový olej
kapka
sůl
Na náplň
ricotta 125 g
dobře vykapaná
fontina 60 g
nadrobno
cca 0,5cm kostičky
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
malé, mírně prošlehané
K podávání
rozpuštěné
nastrouhaný
tymián
čerstvý (nemusí být)

1 Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje, špetkou soli a špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Podle potřeby přilijte vodu. Vypracujte pevnější těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočívat v chladničce.

2 Z uvedených přísad smíchejte náplň. Těsto vyválejte dotenka, nejlépe ve strojku na těstoviny. Nakrájejte ho na širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky sýrové náplně tak, abyste přes ně mohli těsto pohodlně přeložit a okraje důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte rádýlkem na ravioly. Můžete je tvarovat také pomocí tvořítek či forem, v tom případě postupujte podle návodu výrobce.

3 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte ji, suňte do ní po dávkách naplněné ravioly a vařte vždy zhruba 3 minuty. Z hrnce je vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte do něj další. Podávejte s máslem, parmazánem a tymiánem. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč