0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ravioly se čtyřmi sýry

Ravioly se čtyřmi sýry
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ravioly se čtyřmi sýry

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 3 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2119 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 200 g
Tuky 84 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Rafinované italské těstoviny plněné hned čtyřmi druhy sýra si nelze nezamilovat...

Suroviny

mouka pšeničná hladká 300 g
vejce 3 ks
olivový olej
kapka
sůl
muškátový oříšek
Na náplň
ricotta 125 g
dobře vykapaná
fontina 60 g
nadrobno
mozzarella 60 g
cca 0,5cm kostičky
parmazán 25 g
nastrouhaný najemno
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 1 ks
malé, mírně prošlehané
K podávání
máslo
rozpuštěné
parmazán
nastrouhaný
tymián
čerstvý (nemusí být)

1 Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje, špetkou soli a špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Podle potřeby přilijte vodu. Vypracujte pevnější těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočívat v chladničce.

2 Z uvedených přísad smíchejte náplň. Těsto vyválejte dotenka, nejlépe ve strojku na těstoviny. Nakrájejte ho na širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky sýrové náplně tak, abyste přes ně mohli těsto pohodlně přeložit a okraje důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte rádýlkem na ravioly. Můžete je tvarovat také pomocí tvořítek či forem, v tom případě postupujte podle návodu výrobce.

3 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte ji, suňte do ní po dávkách naplněné ravioly a vařte vždy zhruba 3 minuty. Z hrnce je vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte do něj další. Podávejte s máslem, parmazánem a tymiánem. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit