Rafinované italské těstoviny plněné hned čtyřmi druhy sýra si nelze nezamilovat...
Suroviny
1 Mouku smíchejte s vejci, kapkou olivového oleje, špetkou soli a špetkou čerstvě strouhaného muškátového oříšku. Podle potřeby přilijte vodu. Vypracujte pevnější těsto, zabalte ho do potravinářské fólie a nechte alespoň půl hodiny odpočívat v chladničce.
2 Z uvedených přísad smíchejte náplň. Těsto vyválejte dotenka, nejlépe ve strojku na těstoviny. Nakrájejte ho na širší pruhy a v pravidelných intervalech na ně klaďte kopečky sýrové náplně tak, abyste přes ně mohli těsto pohodlně přeložit a okraje důkladně přitisknout. Pak naplněné pruhy těsta rozkrájejte rádýlkem na ravioly. Můžete je tvarovat také pomocí tvořítek či forem, v tom případě postupujte podle návodu výrobce.
3 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte ji, suňte do ní po dávkách naplněné ravioly a vařte vždy zhruba 3 minuty. Z hrnce je vyjměte pomocí děrované naběračky a vsypte do něj další. Podávejte s máslem, parmazánem a tymiánem.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Sýry, které zkrátka musíte ochutnat(32 receptů)
- Plněné těstoviny: 11 nejlepších receptů(11 receptů)