Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zapečené těstoviny à la gyros
Zapečené těstoviny à la gyros
ZDROJ: Meine Familie & ich
sdílet:

Zapečené těstoviny à la gyros

4.2/5 Počet hodnocení: 22
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3139 kcal
Bílkoviny 204 g
Sacharidy 252 g
Tuky 136 g
Vláknina 23 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zapečené těstoviny à la gyros potěší celou rodinu: protože se maso peče přímo v rajčatové omáčce, zůstává krásně šťavnaté. Vše je korunováno křupavou sýrovou krustou. Vynikající!

Suroviny

těstoviny 300 g
krátké (např. penne nebo rigatoni)
sůl
jarní cibulka 1 svazek
rostlinný olej 2 PL
na opékání a na vymazání formy
pepř
nebo jiné maso – maso nakrájené na kousky a marinované v oleji a koření na gyros
nakrájené na kolečka
ajvar 3 PL
nebo naan nebo jiný plochý chléb, z předchozího dne
gouda 150 g
nebo jiný sýr vhodný na zapékání, např. ementál, strouhaný

Postup

1

Těstoviny uvařte v osolené vodě podle návodu na obalu, slijte je a propláchněte studenou vodou. Jarní cibulku omyjte, očistěte a nakrájejte na kolečka. Očistěte houby a nakrájejte je na čtvrtky. Rajčata omyjte, očistěte a nakrájejte na plátky. Troubu předehřejte na 200 °C. Zapékací misku o rozměrech přibližně 20 x 30 cm vymažte olejem.

2

Na troše rozpáleného oleje ve velké pánvi 2 minuty opékejte jarní cibulku a houby. Vyjměte, osolte a opepřete. Poté na troše oleje osmažte i maso na gyros. Bude to trvat pár minut. Do vymazané zapékací mísy navrstvěte směs masa, hub, oliv a těstovin.

3

Prohřejte drcená rajčata, osolte, opepřete, přidejte mletou papriku a doslaďte podle chuti. Vmíchejte ajvar a zakysanou smetanu. Připravenou omáčkou polijte směs v zapékací míse. Navrch rozložte plátky rajčat. Chléb nadrobte najemno, smíchejte se strouhaným sýrem a směs rovnoměrně rozprostřete na pokrm. Pečte v troubě asi 15 minut.

NĚCO NAVÍC
K těstovinám se skvěle hodí okurkový salát.

Fotografie a recept převzaty z Meine Familie & ich.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín