Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Lasagne s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 103
Do dvou hodin Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 239 g
Tuky 244 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Lasagne s kuřecím masem, rajčaty a bešamelem je důkaz italské kuchyně, že v jednoduchosti je skutečně krása. Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty. Pak už stačí jen těstoviny na lasagne, pár dalších ingrediencí a naprosto fantastický oběd nebo večeře jsou na stole.

Suroviny

lasagne (těstovina) 250 g
12 plátků
olivový olej 3 PL
2 na opékání + 1 lžíce na formu
velká, nadrobno
česnek 3 stroužky
prolisovaný
mrkev 1 ks
očištěná, nastrouhaná nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
směs (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, saturejka), nasekané
smetanový
sýr 250 g
tvrdý – např. Gran Moravia
na plátky

Postup

1

Lasagne připravte podle návodu na obalu.

2

V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, po třech minutách přisypte česnek a mrkev. Opékejte dvě minuty, pak přidejte mleté maso, lžíci másla a za stálého míchání osmahněte. Zakapejte citronovou šťávou a vlijte rajčata, případně trochu vody. Osolte, opepřete a ochuťte polovinou bylinek.

3

Duste asi 40 minut, občas zamíchejte. Nakonec přidejte smetanu, jogurt a zbylé bylinky a nechte přejít varem.

4

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

5

Hranatou formu vymažte olejem a na dno rozetřete několik lžic masové směsi. Překryjte plátky lasagní, ty potřete opět masem a posypte částí hrubě strouhaného sýra. Takto pokračujte ve vrstvení do spotřebování všech surovin. Končete vrstvou lasagní, plátky mozzarely a zbylým sýrem.

6

Zapékejte asi 40–45 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové
  • Jak na to

Tajemství al dente aneb Jak uvařit těstoviny jako Italové

Italové mají k vaření těstovin velmi odpovědný přístup. Správně uvařené těstoviny jsou totiž „al dente“ – tedy tak, aby byly na skus pevné. Pokud jsou měkké a nekladou při skousknutí žádná odpor, někde jste udělali chybu. Jestli chceste...
Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů
  • Zdraví a výživa

Doba plastová: Které potraviny obsahují nejvíce mikroplastů

Mikroplasty jsou všechny plastové částečky nejrůznějších velikostí menší než pět milimetrů.  Vznikají rozkladem plastů a pronikají i do potravního řetězce. Podle nedávné studie bylo na přítomnosti mikroplastů pozitivně testováno 90 %...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč