Lasagne s kuřecím masem, rajčaty a bešamelem je důkaz italské kuchyně, že v jednoduchosti je skutečně krása. Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty. Pak už stačí jen těstoviny na lasagne, pár dalších ingrediencí a naprosto fantastický oběd nebo večeře jsou na stole.
Suroviny
Postup
Lasagne připravte podle návodu na obalu.
V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, po třech minutách přisypte česnek a mrkev. Opékejte dvě minuty, pak přidejte mleté maso, lžíci másla a za stálého míchání osmahněte. Zakapejte citronovou šťávou a vlijte rajčata, případně trochu vody. Osolte, opepřete a ochuťte polovinou bylinek.
Duste asi 40 minut, občas zamíchejte. Nakonec přidejte smetanu, jogurt a zbylé bylinky a nechte přejít varem.
Předehřejte troubu na 180 stupňů.
Hranatou formu vymažte olejem a na dno rozetřete několik lžic masové směsi. Překryjte plátky lasagní, ty potřete opět masem a posypte částí hrubě strouhaného sýra. Takto pokračujte ve vrstvení do spotřebování všech surovin. Končete vrstvou lasagní, plátky mozzarely a zbylým sýrem.
Zapékejte asi 40–45 minut dozlatova.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Dobroty pro děti(8 receptů )
- Co zapéct v troubě? Jídla z jednoho pekáčku aneb rychlé a bezpracné obědy či večeře(60 receptů )
- 50 nejlepších receptů s mletým masem(50 receptů )
- 30 receptů na bezmasé i klasické lasagne plus tipy a triky, jak připravit nejlepší(30 receptů )
- 30 receptů na bezmasé i klasické lasagne plus tipy a triky, jak připravit nejlepší(30 receptů )