Lasagne s kuřecím masem

Lasagne s kuřecím masem

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 (72)
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3990 kcal
Bílkoviny 192 g
Cukr 241 g
Tuky 244 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty.

Suroviny

lasagne 250 g
12 plátků
olivový olej 3 PL
2 na opékání + 1 lžíce na formu
cibule 1 ks
velká, nadrobno
česnek 3 stroužky
prolisovaný
mrkev 1 ks
očištěná, nastrouhaná nahrubo
mleté kuřecí maso 400 g
máslo 1 PL
citronová štáva 1 PL
konzervovaná rajčata drcená 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
směs (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, saturejka), nasekané
smetana ke šlehání 250 ml
jogurt bílý 150 ml
smetanový
sýr 250 g
tvrdý – např. Gran Moravia
mozzarella 200 g
na plátky

1 Lasagne připravte podle návodu na obalu. V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, po třech minutách přisypte česnek a mrkev. Opékejte dvě minuty, pak přidejte mleté maso, lžíci másla a za stálého míchání osmahněte. Zakapejte citronovou šťávou a vlijte rajčata, případně trochu vody. Osolte, opepřete a ochuťte polovinou bylinek. Duste asi 40 minut, občas zamíchejte. Nakonec přidejte smetanu, jogurt a zbylé bylinky a nechte přejít varem.

2 Předehřejte troubu na 180 stupňů. Hranatou formu vymažte olejem a na dno rozetřete několik lžic masové směsi. Překryjte plátky lasagní, ty potřete opět masem a posypte částí hrubě strouhaného sýra. Takto pokračujte ve vrstvení do spotřebování všech surovin. Končete vrstvou lasagní, plátky mozzarely a zbylým sýrem. Zapékejte asi 40–45 minut dozlatova.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...

Obchod Apetit