Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s kuřecím masem

Lasagne s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lasagne s kuřecím masem

4.3/5 Počet hodnocení: 95
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 239 g
Tuky 244 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty.

Suroviny

lasagne (těstovina) 250 g
12 plátků
olivový olej 3 PL
2 na opékání + 1 lžíce na formu
velká, nadrobno
česnek 3 stroužky
prolisovaný
mrkev 1 ks
očištěná, nastrouhaná nahrubo
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
směs (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, saturejka), nasekané
smetanový
sýr 250 g
tvrdý – např. Gran Moravia
na plátky

Postup

1

Lasagne připravte podle návodu na obalu.

2

V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, po třech minutách přisypte česnek a mrkev. Opékejte dvě minuty, pak přidejte mleté maso, lžíci másla a za stálého míchání osmahněte. Zakapejte citronovou šťávou a vlijte rajčata, případně trochu vody. Osolte, opepřete a ochuťte polovinou bylinek.

3

Duste asi 40 minut, občas zamíchejte. Nakonec přidejte smetanu, jogurt a zbylé bylinky a nechte přejít varem.

4

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

5

Hranatou formu vymažte olejem a na dno rozetřete několik lžic masové směsi. Překryjte plátky lasagní, ty potřete opět masem a posypte částí hrubě strouhaného sýra. Takto pokračujte ve vrstvení do spotřebování všech surovin. Končete vrstvou lasagní, plátky mozzarely a zbylým sýrem.

6

Zapékejte asi 40–45 minut dozlatova.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

AD
V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro
  • Tipy na víkend

V Karlových Varech si užijete nejen lázně, ale i gastro

Staňte se hostem Hotelu Thermal v Karlových Varech a ponořte se do kulinářského ráje, kde se spojuje to nejlepší z tradiční české kuchyně s lahůdkami mezinárodní gastronomie. Objevte místní kulinářské tajemství v hotelové restauraci s...
Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Líná kuchařka: Jak se dobře najíst bez dlouhého vaření

Edice Apetit se rozrůstá o další novinku. Línou kuchařku jsme ušili na míru všem, kteří rádi dobře jedí, ale nemají čas nebo chuť trávit v kuchyni dlouhé hodiny. Kniha je plná receptů, které pravděpodobně znáte. My jsme je ale zjednodušili...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč
Dostupný
399 Kč
239 Kč