0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lasagne s kuřecím masem

Lasagne s kuřecím masem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Lasagne s kuřecím masem

4.3 / 5. Počet hodnocení: 85
Více než hodinu Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3974 kcal
Bílkoviny 192 g
Sacharidy 239 g
Tuky 244 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Umelte si čerstvé maso doma nebo poproste řezníka, ať vám semele to, co si vyberete – třeba směs z kuřete a krůty.

Suroviny

lasagne (těstovina) 250 g
12 plátků
olivový olej 3 PL
2 na opékání + 1 lžíce na formu
cibule 1 ks
velká, nadrobno
česnek 3 stroužky
prolisovaný
mrkev 1 ks
očištěná, nastrouhaná nahrubo
mleté kuřecí maso 400 g
máslo 1 PL
citronová štáva 1 PL
konzervovaná rajčata krájená 400 g
sůl
pepř
čerstvě mletý
bylinky 1 hrst
směs (tymián, rozmarýn, šalvěj, oregano, saturejka), nasekané
smetana ke šlehání 250 ml
jogurt bílý 150 ml
smetanový
sýr 250 g
tvrdý – např. Gran Moravia
mozzarella 200 g
na plátky

Postup

1

Lasagne připravte podle návodu na obalu.

2

V kastrole rozehřejte olej a osmahněte na něm cibuli, po třech minutách přisypte česnek a mrkev. Opékejte dvě minuty, pak přidejte mleté maso, lžíci másla a za stálého míchání osmahněte. Zakapejte citronovou šťávou a vlijte rajčata, případně trochu vody. Osolte, opepřete a ochuťte polovinou bylinek.

3

Duste asi 40 minut, občas zamíchejte. Nakonec přidejte smetanu, jogurt a zbylé bylinky a nechte přejít varem.

4

Předehřejte troubu na 180 stupňů.

5

Hranatou formu vymažte olejem a na dno rozetřete několik lžic masové směsi. Překryjte plátky lasagní, ty potřete opět masem a posypte částí hrubě strouhaného sýra. Takto pokračujte ve vrstvení do spotřebování všech surovin. Končete vrstvou lasagní, plátky mozzarely a zbylým sýrem.

6

Zapékejte asi 40–45 minut dozlatova.

Související články

Jak krájet lasagne
  • Tipy a triky

Jak krájet lasagne

Lasagne jsou pochoutka. Dají se připravit na mnoho způspbů. Oříškem může být jejich servírování. Máme tip, jak na krájení lasagní.    ...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/9

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?
  • Jak na to

Jak připravit veganská míchaná „vajíčka“?

Stravujete se vegansky, ale nedokážete si představit snídani bez míchaných vajec? Ať už se snažíte omezovat příjem živočišných potravin nebo si jen chcete rozšířit jídelníček o nová jídla, tahle míchaná „vejce bez vajec“ prostě musíte...

Obchod Apetit