Suroviny
Těsto
mouka pšeničná hladká
1
kg
droždí
1
ks
kostka
sůl
1
PL
cukr
špetka
voda
1
mléko
1
olivový olej
2
Na omáčku
cibule
česnek
sůl
cukr
Postup
1
Droždí smícháme s teplým mlékem a vodou, přidáme špetku cukru a necháme vykynout.
2
Do mísy dáme tři čtvrtě kila hladké mouky, olivový olej, sůl a za stálého míchání přidáváme udělaný kvásek.
3
Těsto vypracujeme, až se odlepí a necháme jednu hodinu vykynout.
4
Z části vykynutého těsta vyválíme placku, dáme ji na plech a vytáhneme do stran.
5
Na těsto rozetřeme tenkou vrstvu omáčky a obložíme podle chuti. Nakonec posypeme oreganem.
6
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 240 stupňů asi 15 minut. Po upečení posypeme bazalkou a potřeme olivovým olejem a česnekem.