Domácí listové těsto vyžaduje trochu úsilí a času, ale jinak je příprava hračka. Náš recept je na cca 1 kg těsta, které však můžete uchovat v mrazáku na příště. Během rozvalování vždy odstraňte přebytečnou mouku, aby těsto nebylo tvrdé. Rovněž dodržujte dobu odležení mezi jednotlivými fázemi rozvalování. Domácí listové těsto oceníte při přípravě závinů, kremrolí i slaných šneků.
Videorecept
Suroviny
Na 1kg
Suroviny
Na 1kg
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 2795 kcal
- Bílkoviny 70 g
- Sacharidy 320 g
- Tuky 126 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/9
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,3/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2016/9
Září je tu a s ním i začátek babího léta, nového školního roku a sezony spousty báječných a lahodných surovin. Užijte si s námi a našimi recepty první podzimní měsíc naplno a s chutí. S naším velkým svačinovým manuálem už si na obyčejný rohlík s máslem ani nevzpomenete! Nápadů na chutné a neotřelé svačiny totiž nikdy není dost. Načerpejte inspiraci, která se vám bude hodit nejen na začátku školního roku, ale celoročně! Oříšky nejen pro Popelku. Není větší slast než jádra vlašských ořechů, když se dají ještě loupat, a také lískové oříšky rovnou z keře. A pak ještě dobroty podle našich receptů. Užijte si tyhle zdravé poklady na maximum! Připravte pro své blízké dokonalý nedělní oběd podle šéfkuchaře Babiččiny zahrady, Radka Davida. Využijte po jeho vzoru lokálních a sezonních surovin a proměňte je v naprosto luxusní a nezapomenutelné menu. Pokořte listové těsto! Překonejte předsudky a strach a naučte se s námi připravit domácí listové těsto. Není to tak složité, jak se zdá! Stačí se jen přesně držet receptu a skvělý výsledek je zaručen. Pak už můžete popustit uzdu fantazii a pustit se do tvorby křehoučkých palmiers, sladkých či slaných koláčů, závinů a taštiček či chlouby francouzské cukrařiny, mille-feuille. Nahlédněte se námi do skvělé nové knihy Jany Florentýny Zatloukalové Večeře u Florentýny. Vybrali jsme pro vás na ochutnávku pár lahodných receptů, které vás nenechají na pochybách, že se jí její další kniha opět povedla na výbornou. Apetit, napsáno s chutí.