Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
4,3 (94x)
7. 9. 2017
Domácí listové těsto
Apetit
Domácí listové těsto
Apetit


Snadné
> 60 min
4,3 (94x)

Domácí listové těsto vyžaduje trochu úsilí a času, ale jinak je příprava hračka. Náš recept je na cca 1 kg těsta, které však můžete uchovat v mrazáku na příště. Během rozvalování vždy odstraňte přebytečnou mouku, aby těsto nebylo tvrdé. Rovněž dodržujte dobu odležení mezi jednotlivými fázemi rozvalování. Domácí listové těsto oceníte při přípravě závinů, kremrolí i slaných šneků.


Videorecept


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1kg

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Na 1kg

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na recept

  • Energie 2795 kcal
  • Bílkoviny 70 g
  • Sacharidy 320 g
  • Tuky 126 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2016/9

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,3/5

Hodnocení receptu

4,3/5
(94 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2016/9

Září je tu a s ním i začátek babího léta, nového školního roku a sezony spousty báječných a lahodných surovin. Užijte si s námi a našimi recepty první podzimní měsíc naplno a s chutí. S naším velkým svačinovým manuálem už si na obyčejný rohlík s máslem ani nevzpomenete! Nápadů na chutné a neotřelé svačiny totiž nikdy není dost. Načerpejte inspiraci, která se vám bude hodit nejen na začátku školního roku, ale celoročně! Oříšky nejen pro Popelku. Není větší slast než jádra vlašských ořechů, když se dají ještě loupat, a také lískové oříšky rovnou z keře. A pak ještě dobroty podle našich receptů. Užijte si tyhle zdravé poklady na maximum! Připravte pro své blízké dokonalý nedělní oběd podle šéfkuchaře Babiččiny zahrady, Radka Davida. Využijte po jeho vzoru lokálních a sezonních surovin a proměňte je v naprosto luxusní a nezapomenutelné menu. Pokořte listové těsto! Překonejte předsudky a strach a naučte se s námi připravit domácí listové těsto. Není to tak složité, jak se zdá! Stačí se jen přesně držet receptu a skvělý výsledek je zaručen. Pak už můžete popustit uzdu fantazii a pustit se do tvorby křehoučkých palmiers, sladkých či slaných koláčů, závinů a taštiček či chlouby francouzské cukrařiny, mille-feuille. Nahlédněte se námi do skvělé nové knihy Jany Florentýny Zatloukalové Večeře u Florentýny. Vybrali jsme pro vás na ochutnávku pár lahodných receptů, které vás nenechají na pochybách, že se jí její další kniha opět povedla na výbornou. Apetit, napsáno s chutí.

Související články

Grilované tofu s exotickou salsou podle Celiaxmoni

Bezlepkové grilování: Víme, na co si dát pozor! Jak připravit grilované tofu a exotickou marinádu poradí foodblogerka Celiaxmoni

Předpověď hlásí dokonalé jarní počasí na následující dny a to pro mnohé znamená jediné: vytahuje se gril a rozesílají zprávy přátelům, že sezóna budiž zahájena. To, že na dnešek vyšel i Den grilování, je perfektní znamení. Zároveň ale 16. květen patří Dnu celiakie a my bychom rádi upozornili na výzvy, které s sebou stravování bez lepku nese. A na co by si celiaci měli při grilování dát pozor?