Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Těsto na pizzu podle Jamie Olivera
těsto na pizzu
ZDROJ: Pixabay.com
sdílet:

Těsto na pizzu podle Jamie Olivera

Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 352 kcal
Bílkoviny 9 g
Sacharidy 6 g
Tuky 29 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Nebojte se pistit se do výroby domáci pizzy, zdaleka to není tak složité, jak se na první pohled může zdát. Nedělejte si hlavu, pokud se vám nepodaří pizza výstavního tvaru. Mělo by být vidět, že je dělaná doma.

Suroviny

mouka chlebová 1 kg
sůl 30 g
droždí sušené 21 g
cukr 3 g
voda 600 ml
vlažná
olivový olej 2 PL

Postup

1

Vysypte mouku do mísy či na pracovní plochu, uprostřed udělejte prsty velký důlek. Doprostřed dejte sůl, kvasnice, cukr a zalijte vlažnou vodou. Vezměte si vidličku a dělejte směrem od středu krouživé pohyby, čímž se vám bude na základ nabalovat stále více a více mouky, až se část s droždím zcela vsákne.

2

Připravená hmota je vlastně jakýsi základ pro těsto, které nyní pořádně zpracujte rukama dohladka, což by vám mělo trvat přibližně 4 minuty. Poté těsto srolujte do válečku a rozdělte jej na osm kuliček - záleží na vás, jak velké pizzy chcete. Z osmi kuliček bude osm placek o průměru 25 cm.

3

Poprašte pracovní povrch moukou a každou kuličku rozválejte na tloušťku přibližně tří pivních tácků.

4

Pizzu můžete rovnou upéct, stačí rozehřát troubu na 200 stupňů, naklást na pizzu vaše oblíbené přísady: tomatovou omáčku, mozzarellu, cibulky, rajčátka, pórek, parmazán, sušená rajčata... fantazii se meze nekladou. Dejte pizzu na 10 minut do trouby a můžete servírovat.

5

Pizzová kola můžete i uchovat: v lednici vydrží až 1é hodin, v mrazáku klidně několik měsíců. Rozválené kolo dejte na olejem pomazaný kus alobalu. Poprašte jej moukou a dejte na něj další kolo, takto pokračujte, dokud nebudete mít pěknou hromádku. Tu pak strčte do mrazáku, nebo do lednice.

Související články

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč
Dostupný
399 Kč