Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tempura
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 25
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 140 g
Tuky 15 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tempura jsou kousky zeleniny nebo masa smažené v jemném těstíčku. Tahle dobrota neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, původ má ale v Evropě. Recept na těstíčko je velmi jednoduché a ze základních surovin, které má každý doma. Pak už jen stačí namočit do něj špalíčky zeleniny, ryby nebo krevety a osmažit. Naprostá delikatesa, která se jí rukama.

Suroviny

vejce 1 ks
voda 1 hrnek
ledová
cuketa, fenykl, barevné papriky
bělomasá ryba 800 g
a krevety
olej
na smažení
kopr snítky
na ozdobu

Postup

1

Vejce rozšlehejte s tekutinou a lehce vešlehejte mouku. Nepřešlehejte!

2

V těstíčku namáčejte kousky zeleniny, ryby a krevety.

3

Smažte kousky do zlatova ve vrstvě rozehřátého oleje, nechte odkapat přebytečný tuk a podávejte ozdobené koprem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...