Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 140 g
Tuky 15 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tempura jsou kousky zeleniny nebo masa smažené v jemném těstíčku. Tahle dobrota neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, původ má ale v Evropě. 

Suroviny

vejce 1 ks
voda 1 hrnek
ledová
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
zelenina 300 g
cuketa, fenykl, barevné papriky
bílá ryba 800 g
olej
na smažení
kopr snítka
na ozdobu

1Vejce rozšlehejte s tekutinou a lehce vešlehejte mouku. Nepřešlehejte!

2V těstíčku namáčejte kousky zeleniny, ryby a krevety.

3Smažte kousky do zlatova ve vrstvě rozehřátého oleje, nechte odkapat přebytečný tuk a podávejte ozdobené koprem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit