0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.4 / 5. Počet hodnocení: 20
Do hodiny Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 940 kcal
Bílkoviny 43 g
Sacharidy 140 g
Tuky 15 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Tempura jsou kousky zeleniny nebo masa smažené v jemném těstíčku. Tahle dobrota neodmyslitelně patří k japonské kuchyni, původ má ale v Evropě. 

Suroviny

vejce 1 ks
voda 1 hrnek
ledová
mouka pšeničná hladká 1 hrnek
zelenina 300 g
cuketa, fenykl, barevné papriky
bělomasá ryba 800 g
olej
na smažení
kopr snítka
na ozdobu

Postup

1

Vejce rozšlehejte s tekutinou a lehce vešlehejte mouku. Nepřešlehejte!

2

V těstíčku namáčejte kousky zeleniny, ryby a krevety.

3

Smažte kousky do zlatova ve vrstvě rozehřátého oleje, nechte odkapat přebytečný tuk a podávejte ozdobené koprem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
KVÍZ: Co všechno víte o kávě?
  • Kvízy

KVÍZ: Co všechno víte o kávě?

Káva patří nepochybně k nejoblíbenějším nápojům na světě. Nejen proto, že obsahuje kofein, který dodává tělu energii, ale i pro svou jedinečnou chuť. Káva se stala symbolem relaxu, odpočinku a příjemných chvil ve společnosti rodiny a přátel...

Obchod Apetit