Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Základní těsto na slaný páj

Základní těsto na slaný páj

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Na 1 dávku těsta

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3388 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 352 g
Tuky 172 g
Vláknina 66 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Těsto, které spolehlivě drží náplň, jen ho nesmíte dlouho zpracovávat – s velmi pružným těstem se pak hůř pracuje. Jestli potřebujete jen poloviční dávku těsta, jednoduše vydělte přísady dvěma.

Související recepty

Suroviny

studené, na kostičky
voda 200 ml
sádlo 100 g
sůl ½ ČL

Postup

1

Mouku prosejte do mísy, přidejte máslo a prsty zpracujte do podoby hrubé drobenky. V rendlíku zahřejte 200 ml vody a dejte do ní rozpustit sádlo a sůl. Jakmile voda se sádlem začne vřít, odstavte ji a nalijte do mouky. Vařečkou zpracujte na těsto. Když těsto trochu zchladne, aby se s ním dalo pracovat, přemístěte je na pracovní desku a chvilku hněťte. Pak rozválejte a tvarujte podle potřeby.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/11

Apetit magazín

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...