Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Základní těsto na slaný páj

Těsto, které spolehlivě drží náplň, jen ho nesmíte dlouho zpracovávat – s velmi pružným těstem se pak hůř pracuje. Jestli potřebujete jen poloviční dávku těsta, jednoduše vydělte přísady dvěma.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na 1 dávku těsta
Doba přípravy: Do 20 minut
P
Chléb a pečivo

Ingredience

    • 550 g hladké mouky
    • 75g studeného másla, na kostičky
    • 200 ml vody
    • 100 g sádla
    • 1/2 lžičky soli

Příprava jídla

1 Mouku prosejte do mísy, přidejte máslo a prsty zpracujte do podoby hrubé drobenky. V rendlíku zahřejte 200 ml vody a dejte do ní rozpustit sádlo a sůl. Jakmile voda se sádlem začne vřít, odstavte ji a nalijte do mouky. Vařečkou zpracujte na těsto. Když těsto trochu zchladne, aby se s ním dalo pracovat, přemístěte je na pracovní desku a chvilku hněťte. Pak rozválejte a tvarujte podle potřeby.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Páj s mletým masem a vejci

Samosy z trouby

Páje s kuřetem a houbami

Kouzlo a tradice britských masových koláčů

Přidat komentář