
Základní těsto na slaný páj
Těsto, které spolehlivě drží náplň, jen ho nesmíte dlouho zpracovávat – s velmi pružným těstem se pak hůř pracuje. Jestli potřebujete jen poloviční dávku těsta, jednoduše vydělte přísady dvěma.
Vydání: 2019/11
Autor: redakce Apetitu
Ingredience
- 550 g hladké mouky
- 75g studeného másla, na kostičky
- 200 ml vody
- 100 g sádla
- 1/2 lžičky soli
Příprava jídla
1 Mouku prosejte do mísy, přidejte máslo a prsty zpracujte do podoby hrubé drobenky. V rendlíku zahřejte 200 ml vody a dejte do ní rozpustit sádlo a sůl. Jakmile voda se sádlem začne vřít, odstavte ji a nalijte do mouky. Vařečkou zpracujte na těsto. Když těsto trochu zchladne, aby se s ním dalo pracovat, přemístěte je na pracovní desku a chvilku hněťte. Pak rozválejte a tvarujte podle potřeby.
Přidat komentář