Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Sójové maso se sherry

Na tomto jídle si pochutnají především ti, kdo mají rádi asijské speciality a maso nasladko. Nudličky jsou skvělé s rýží.

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Marinování: přes noc
P
Asijská

Ingredience

    • 80 g nudliček ze sójového masa       
    • 50 g medu
    • 1 lžičku čerstvého zázvoru, najemno nastrouhaného
    • 3 stroužky česneku
    • 50 ml sójové omáčky
    • 50 ml sherry
    • 100 ml oleje, nejlépe olivového
    • 2 lžíce škrobové moučky
    • špetku soli
    • olej na smažení

Příprava jídla

1. Podle návodu na obalu namočte sójové maso. V misce smíchejte olej, zázvor, utřený česnek, sůl, sójovou omáčku, med a sherry. Touto směsí zalijte sójové maso. Nechte ho přes noc marinovat. 

2. Z masa slijte přebytečnou marinádu a nudličky poprašte škrobovou moučkou. Na nepřilnavé pánvi rozpalte olej a maso zprudka opečte. Nudličky podávejte s rýží.

Tip na obměnu
Tohle jídlo samozřejmě chutná skvěle, i pokud je připravíte z opravdového masa. Jestli ale chcete zůstat u nízkokalorických potravin, zkuste vyměnit sójové maso za český patent Šmakoun. Je vyrobený z čistého vaječného bílku a na rozdíl od sójového masa se nemusí dopředu namáčet. Má minimální energetickou hodnotu, sto gramů obsahuje pouze 220 kJ.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Placičky s tofu a sójovým granulátem

Plněné medailonky v sýrovém těstíčku

Koláč se sójovým masem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.17

Přidat komentář