Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s rozpečenými jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 180
Do dvou hodin Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4375 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 466 g
Tuky 213 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božský koláč a jahody tvoří dokonalý letní pár! Pečený cheesecake s rozpečenými jahodami je svěží letní dezert, kterým zaručeně potěšíte všechny mlsouny. Připravte ho na rodinnou sešlost nebo jako odpolední vzpruhu ke kávě či letnímu drinku.

 

Související recepty

Suroviny

ricotta 375 g
např. Philadelphia, Buko, Lučina
co nejjemnější
vejce 3 ks
jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové – např. Opavia
mleté
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
Na jahody
jahody 500 g
omyté, odstopkované
co nejjemnější

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C.

2

Jahody naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

3

Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.

4

Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.

5

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte.

 
6

Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

25.10.2020 20:06

Poznámka pro mě - míň cukru (klidně o třetinu), víc sušenek.

Apetit magazín

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor
  • Zdraví a výživa

Jak vybrat kvalitního lososa? Odborníci radí, na co si dát pozor

Je to ryba, která má jemnou (v podstatě univerzální) chuť, je téměř bez kostí a k tomu všemu je opravdu zdravá. Jedná se samozřejmě o lososa, a my se ptáme: jíte jej alespoň dvakrát týdně? Odborníci to doporučují, protože je bohatým zdrojem...
Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů
  • Zajímavosti

Pesto z kadeřávku: Zelená bomba plná chuti a vitamínů

Kadeřávek je zpět a přináší do kuchyně svěží vítr! Tato superpotravina, plná vitamínů a minerálů, si získává své místo na stolech po celém světě. Připravte z něj pesto, které je nejen zdravé a snadné, ale také neuvěřitelně všestranné –...