Božský koláč a jahody tvoří dokonalý letní pár! Cheesecake s rozpečenými jahodami je svěží letní dezert, kterým zaručeně potěšíte všechny mlsouny.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C.
Jahody naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.
Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.
Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.
V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte.
Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší letní koláče z plechu a forem(72 receptů)
- Nejlepší cheesecaky: 12 ověřených receptů(12 receptů)
- Jahodové dezerty z celého světa, které musíte ochutnat(23 receptů)
- 26 receptů na dokonalé cheesecaky všech chutí: Zkuste banánový, hruškový i Basque burnt(29 receptů)
Komentáře
Anonym
25.10.2020 20:06
Poznámka pro mě - míň cukru
Poznámka pro mě - míň cukru (klidně o třetinu), víc sušenek.