Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cheesecake s jahodami
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 167
Více než hodinu Snadné 8-10

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4375 kcal
Bílkoviny 123 g
Sacharidy 466 g
Tuky 213 g
Vláknina 27 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Božský koláč a jahody tvoří dokonalý letní pár! Cheesecake s rozpečenými jahodami je svěží letní dezert, kterým zaručeně potěšíte všechny mlsouny. 

 

Suroviny

ricotta 375 g
např. Philadelphia, Buko, Lučina
co nejjemnější
vejce 3 ks
jemně strouhaná
vanilkový extrakt 1 ČL
Na korpus
sušenky 125 g
máslové – např. Opavia
mleté
rozpuštěné + trocha na vymazání formy
Na jahody
jahody 500 g
omyté, odstopkované
co nejjemnější

Postup

1

Troubu předehřejte na 140 °C, horkovzdušnou na 120 °C.

2

Jahody naskládejte do zapékací mísy, posypte cukrem a dejte péct na čtvrt hodiny, aby změkly a pustily šťávu. Vyjměte z trouby a dejte stranou.

3

Na korpus zpracujte sušenky v robotu, aby se rozdrobily. Přidejte mleté mandle a máslo a zpracujte v soudržnou hmotu.

4

Kruhovou otvírací dortovou formu o průměru 22 cm vymažte máslem a dno vyložte pečicím papírem. Dovnitř natlačte stejnoměrně silnou vrstvu připravené sušenkovo-mandlové směsi a dejte chladit.

5

V robotu dohladka zpracujte ricottu a smetanový sýr. Přidejte cukr, vejce, citronovou kůru a vanilkový extrakt a prošlehejte.

 
6

Směs přelijte do formy a pečte jednu hodinu a deset minut nebo tak dlouho, až budou okraje zlaté a náplň se bude při poklepání na bok formy lehce chvět. Nechte ve formě vychladnout a podávejte s rozpečenými jahodami.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/7

Komentáře

25.10.2020 20:06

Poznámka pro mě - míň cukru (klidně o třetinu), víc sušenek.

Apetit magazín

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký
  • Jak na to

Jak správně připravit těsto na koláč, aby byl opravdu křehký

Křehké těsto musíte pohodlně „ukrojit“ dezertní vidličkou. Pokud s dezertem na talířku bojujete, došlo během přípravy těsta k technologické chybě. Zároveň ale musí být tak pevné, aby bez obtíží udrželo krémovou náplň či ovocnou dekoraci. Do...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč