Zatím nehodnoceno
Do hodiny 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 425 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Jahody mají k lahodnému vínu velmi blízký vztah. A ve spojení s mátou se ještě osvěživě nadechnou.

Suroviny

jahody 700 g
bez stopek, půlené
moučkový cukr 3 PL
máta hrst
lístky + na ozdobu
víno mladé 1
Jahody vložte do mísy a poprašte cukrem. Posypte je několika lístky máty a nechte zhruba půl hodiny stát – ovoce pustí šťávu. Přilijte Beaujolais a přidejte ještě pár lístků máty. Před podáváním nechte tak deset minut odležet, aby se vůně a chutě promísily.

Komentáře

Obchod Apetit