Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Bobule v Beaujolais
ZDROJ: pixabay.com
sdílet:
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 425 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 86 g
Tuky 0 g
Vláknina 14 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jahody mají k lahodnému vínu velmi blízký vztah. A ve spojení s mátou se ještě osvěživě nadechnou.

Suroviny

jahody 700 g
bez stopek, půlené
máta hrst
lístky + na ozdobu
Beaujolais

Postup

1

Jahody vložte do mísy a poprašte cukrem. Posypte je několika lístky máty a nechte zhruba půl hodiny stát – ovoce pustí šťávu.

2

Přilijte Beaujolais a přidejte ještě pár lístků máty.

3

Před podáváním nechte tak deset minut odležet, aby se vůně a chutě promísily.

Komentáře

02.09.2007 13:36
Recept se nachází v č.6/05, str.26