Už po prvním zakousnutí do vaflí zjistíte o jahodách úplně vše. Jak jsou šťavnaté, jak jsou dokonalé, jak si rozumějí se smetanou i s tvarohem. Možná si raději zadělejte dvojitou dávku. Jahodová srdce budou z talíře mizet závratnou rychlostí.
Suroviny
Postup
Tvaroh utřete s mlékem, rozmačkanými jahodami a cukrem a přidejte k němu smetanu ušlehanou s jedním vanilkovým cukrem. Dejte zchladit do ledničky.
Na valfové těsto utřete dosvětla žloutky s moučkovým i druhým vanilkovým cukrem, vložte máslo a utřete do pěny. Přidejte mléko a mouku prosátou se solí.
Přikryjte utěrkou a nechte alespoň dvacet minut odpočinout. Nakonec do těsta vmíchejte pevný sníh.
Vaflovač rozpalte, slabě potřete máslem a z těsta upečte vaflová srdce. Nechte je vychladnout na kovové mřížce. Polovinu vaflí potřete ochuceným tvarohem a přiklopte druhou polovinou.
Podávejte poprášené moučkovým cukrem.