Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.
Hodnocení receptu
Průměr: 4.6 ()
Do hodiny Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3264 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 294 g
Tuky 197 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Už po prvním zakousnutí do vaflí zjistíte o jahodách úplně vše. Jak jsou šťavnaté, jak jsou dokonalé, jak si rozumějí se smetanou i s tvarohem. Možná si raději zadělejte dvojitou dávku.

Suroviny

250 g
polotučný tvaroh
mléko
dle potřeby
jahody 2 hrsti
rozmačkané
moučkový cukr
podle chuti + na poprášení vaflí
smetana ke šlehání 250 ml
vanilkový cukr
Na vafle
vejce 4 ks
velká, žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr 1 PL
vanilkový cukr 2 bal
máslo 80 g
změklé
mléko 100 ml
mouka pšeničná hladká 100 g
sůl špetka
máslo
na potírání vaflovače

1 Tvaroh utřete s mlékem, rozmačkanými jahodami a cukrem a přidejte k němu smetanu ušlehanou s jedním vanilkovým cukrem. Dejte zchladit do ledničky.

2 Na valfové těsto utřete dosvětla žloutky s moučkovým i druhým vanilkovým cukrem, vložte máslo a utřete do pěny. Přidejte mléko a mouku prosátou se solí. Přikryjte utěrkou a nechte alespoň dvacet minut odpočinout. Nakonec do těsta vmíchejte pevný sníh.

3 Vaflovač rozpalte, slabě potřete máslem a z těsta upečte vaflová srdce. Nechte je vychladnout na kovové mřížce. Polovinu vaflí potřete ochuceným tvarohem a přiklopte druhou polovinou. Podávejte poprášené moučkovým cukrem.

 

Apetit magazín

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!
  • Jak na to

Klíčení a microgreens: Doplňte vitamíny přirozeně i v zimě!

Zimní období je na lokální zeleninu poněkud skoupé. Obzvlášť na tu šťavnatou. Řešení však existuje! Jídelníček si můžete zpestřit vlastnoručne vypěstovanou zeleninou. Nepotřebujete k tomu skleník ani žádnou zdatnost zahrádkáře. Řeč je...
Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem
  • Tipy a triky

Jak na výrobu perníkové chaloupky krok za krokem

Vyrobte si letos vlastní perníkovou chaloupku! Máme pro vás skvělý recept na perníkové těsto a postup, jak chaloupku slepit a ozdobit. Tato chaloupka potěší děti a vnese do vašeho domu kouzelnou vánoční atmosféru. A na závěr si na ní...
Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

Cookies - křupavé koláčky na svačinu i na cesty

V Anglii a Austrálii jim říkají „biscuits“, ve Španělsku „galletas“, v Americe „cookies“. Němci je nazývají „keks“ a pro nás to jsou sušenky. Malé sladké křupavé koláčky, které si můžeme udělat na mnoho způsobů. Proč si je...
Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...

Obchod Apetit