0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Malinový věnec
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Na 2 věnce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1314 kcal
Bílkoviny 45 g
Sacharidy 173 g
Tuky 47 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Výtečné základní těsto v kombinaci se sýrovo-malinovou náplní chutná zase úplně jinak. Místo malin můžete příště použít jiné drobné nebo pokrájené ovoce.

Suroviny

čertsvý (např. Lučina, Philadelphia...), o pokojové teplotě
krupicový cukr 115 g
vejce 2 ks
velká
máslo
na vymazání plechu a potření
mouka pšeničná hladká
na poprášení
základní těsto 1 porce
viz odkaz v postupu
strouhanka 2 PL
světlá
maliny 1 hrnek
moučkový cukr
na poprášení

Postup

1

Na náplň prošlehejte smetanový krémový sýr s cukrem, až se cukr rozpustí – trvá to asi 3 minuty. Pak zašlehejte 1 vejce a odložte stranou. Vymažte máslem 2 plechy nebo je vyložte pečicím papírem.

2

Na pracovní plochu položte arch pečicího papíru a poprašte ho moukou. Těsto rozpulte. Jednu polovinu položte na papír a rozválejte na obdélník zhruba 15x40 cm. Posypte 1 lžící strouhanky, pak potřete sýrovou směsí, přičemž nechte 2 cm okraj prázdný. U delší strany udělejte proužek z poloviny malin. Pak pomocí pečicího papíru přehněte přes maliny a sviňte (viz obr. 1). Vznikne 40 cm dlouhá roláda. Přeneste ji na plech švem dolů a zatočte do tvaru věnce. Spojte oba konce (viz obr. 2). Zopakujte s odloženou půlkou těsta.

3

Věnce zakryjte volně potravinářskou fólií potřenou máslem a na teplém místě nechte kynout asi 1 hodinu, až zdvojnásobí objem.

4

Dejte v troubě jeden rošt do dolní třetiny a druhý do horní. Předehřejte ji na 170 °C. Odkryjte věnce a ostrými nůžkami do nich udělejte dokola příčné zářezy asi 3cm vzdálené (viz obr. 3). Prsty je jemně rozevřete.

pletení věnce

5

Zbylé vejce rozšlehejte se lžící vody a věnce potřete. Pečte 30–35 minut dozlatova, přičemž v polovině plechy prohoďte. Nechte vychladnout a před podáváním poprašte moučkovým cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/9

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč