Kořeněný koláč s hruškami

Kořeněný koláč s hruškami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4578 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 307 g
Tuky 320 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčná a vlahá konzistence koláče vás dostane!

Související recepty

Suroviny

máslo 200 g
změklé
máslo
na formu
hnědý cukr 200 g
vejce 4 ks
o pokojové teplotě
mouka pšeničná hladká 85 g
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
perníkové koření 1.5 ČL
mandle 95 g
mleté
vlašské ořechy 40 g
nasekané
hrušky 2 ks
menší, zralé, zbavené jadřinců, na kostičky
Navrch
smetana ke šlehání 1 bal
nelépe 40%, ušlehaná dotuha
skořice
na poprášení

1 Předehřejte troubu na 170 °C. Formu nebo hlubší pekáček o rozměrech přibližně 20 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2 Máslo s cukrem vyšlehejte ve větší míse do pěny. Po jednom opatrně vešlehejte vejce (směs se může srážet). Na tuto směs prosejte mouku, kypřicí prášek a koření. Přidejte mleté mandle a ořechy. Promíchejte, ale nepřemíchejte! Těsto naneste do připravené formy, uhlaďte a rovnoměrně posypte hruškami (nebo je můžete vmíchat rovnou do těsta).

3 Ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut (špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá). Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

4 Nakrájejte na čtverce a podávejte potřené šlehačkou a případně poprášené skořicí.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Komentáře

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit