Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.7/5 Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 20 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4578 kcal
Bílkoviny 88 g
Sacharidy 307 g
Tuky 320 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Vláčná a vlahá konzistence koláče vás dostane!

Související recepty

Suroviny

máslo 200 g
změklé + na vymazání formy
hnědý cukr 200 g
vejce 4 ks
o pokojové teplotě
kypřicí prášek do pečiva 2 ČL
mleté
nasekané
menší, zralé, zbavené jadřinců, na kostičky
Navrch
nelépe 40%, ušlehaná dotuha
na poprášení

Postup

1

Předehřejte troubu na 170 °C. Formu nebo hlubší pekáček o rozměrech přibližně 20 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.

2

Máslo s cukrem vyšlehejte ve větší míse do pěny. Po jednom opatrně vešlehejte vejce (směs se může srážet). Na tuto směs prosejte mouku, kypřicí prášek a koření. Přidejte mleté mandle a ořechy. Promíchejte, ale nepřemíchejte! Těsto naneste do připravené formy, uhlaďte a rovnoměrně posypte hruškami (nebo je můžete vmíchat rovnou do těsta).

3

Ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut (špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá). Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.

4

Nakrájejte na čtverce a podávejte potřené šlehačkou a případně poprášené skořicí.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/9

Komentáře

30.09.2016 07:34

Kláč je výborný, ale dávám o dost méně cukru.

07.11.2015 20:06

Koláč nám velmi chutnal, doporučuji!

Apetit magazín

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní
  • Zajímavosti

Dýňové donuty bez smažení: Sladká tečka za sezonou dýní

Zbyla vám doma dýně, která čeká na svou poslední šanci zazářit? Proměňte ji ve voňavé dýňové donuty! Z jedné dýně tak zvládnete připravit nejen dýňovou polévku na zahřátí, ale i sladkou tečku, která elegantně uzavře dýňovou sezonu. ...
Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům
  • Tipy a triky

Jak vyškvařit sádlo: Krok za krokem k lahodným škvarkům

Škvarky, které křupnou při každém soustu, a sádlo, které dodá poctivou chuť každému receptu, zvládnete připravit i vy doma. Stačí jen dodržet náš jednoduchý postup krok za krokem a výsledek vás určitě nadchne – ať už je namažete na chleba,...