Vláčná a vlahá konzistence koláče vás dostane!
Suroviny
1 Předehřejte troubu na 170 °C. Formu nebo hlubší pekáček o rozměrech přibližně 20 x 25 cm vymažte máslem a vyložte pečicím papírem.
2 Máslo s cukrem vyšlehejte ve větší míse do pěny. Po jednom opatrně vešlehejte vejce (směs se může srážet). Na tuto směs prosejte mouku, kypřicí prášek a koření. Přidejte mleté mandle a ořechy. Promíchejte, ale nepřemíchejte! Těsto naneste do připravené formy, uhlaďte a rovnoměrně posypte hruškami (nebo je můžete vmíchat rovnou do těsta).
3 Ve vyhřáté troubě pečte asi 40 minut (špejle zapíchnutá do středu by měla vyjít čistá). Nechte 10 minut chladnout ve formě, pak vyjměte a nechte vychladnout na mřížce.
4 Nakrájejte na čtverce a podávejte potřené šlehačkou a případně poprášené skořicí.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Hrušky nasladko aneb 49 ovocných receptů(48 receptů)
- Slaďoučké hrušky(21 receptů)
Komentáře
Monika Molodovcová
07.11.2015 20:06
Koláč nám velmi chutnal,
Koláč nám velmi chutnal, doporučuji!
Jana Prausová
30.09.2016 07:34
Kláč je výborný, ale dávám o
Kláč je výborný, ale dávám o dost méně cukru.