0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Rychlé večeře jako z bistra

Rychlé večeře jako z bistra
ZDROJ: Apetit

Bistra jsou už nějakou tu dobu moderní a není se čemu divit. Některá vás přesvědčí o tom, že i burger nebo sendvič mohou být jídla vysoké úrovně. Lahůdky, kterými vás rozmazlují šéfkuchaři vašich oblíbených bister zvládnete připravit i doma.

Ano, nebudeme lhát, připravit si doma večeři jako z bistra nesporně vyžaduje více úsilí než výběr položky na jídelním lístku. Ale odměnou vám bude nejen výborné jídlo, ale i skvělý pocit, že jste ho zvládli připravit sami.

Bistro u vás doma

S náplní podle vás: slané palačinky

Francouzi slané palačinky běžně připravují z pohankové mouky a plní je šunkou a dalšími uzeninami, vejci a sýry. Výborné jsou ale i se zeleninou, rybím masem či s náplní ze špenátu a modrého sýra.

  • Naše těsto na palačinky z luštěninové mouky a strouhané mrkve je inspirované plackami dosa z jižní Indie, které se připravují z fermentované směsi čočky a rýže.
  • Lehkou a svěží kombinaci ředkviček a sýra cottage můžete zaměnit za výraznější kombinaci krémového sýra, slaniny a čedaru.
  • K rajčatové náplni zase můžete přidat mozzarellu nebo parmazán.
  • Vhodné jsou také opečené žampiony nebo pevnější lesní houby s pórkem a špenátem či kapustou.

Slavný sendvič: grilled cheese

Grilovaný americký sendvič se připravuje z plátků chleba, mezi které se vloží sýr, nejčastěji čedar. Na vnější stranu pak patří máslo, díky kterému pečivo při opékání krásně zezlátne a získá křupavou kůrčičku.

  • Pokud se chcete opravdu rozmazlovat, můžete náplň obohatit o zelný salát, trhané maso nebo jiné dobroty.

Z jednoho hrnce: zeleninová polévka

Jeden z nejlepších způsobů, jak se během chladných večerů zasytit a zahřát. Ať už jde o silný masový vývar, zeleninový krém nebo hustou luštěninovu polévku, talíř horké polévky potěší každého.

  • Uvařte rovnou velký hrnec, zbyde vám jídlo i na druhý den do práce.

Inspirace z Mexika: quesadilly

Jednoduché jídlo oceníte nejen jako večeři, ale i jako rychlé pohoštění pro nečekanou návštěvu nebo vyprošťovací snídani po flámu. Stačí mít doma ve spíži připravené balení tortill, pak už jen zalovte v lednici a náplň přizpůsobte svým strávníkům.

  • Trik s vaječnou omeletou, která se připravuje rovnou na pánvi s tortillou, vás bude bavit.
  • Pro děti vynechte pálivé a náplň zjednodušte.

Co dělá bistro bistrem?

Bistro je malá, neformální restaurace s relativně levným a jednoduchým menu. Typická bistra jsou komorní a nenápadná.

  • Slovo bistro údajně pochází z ruského slova „bystro“, což znamená rychle.
  • Jiní se přiklání k verzi, podle které výraz bistro snad souvisí s „bistouille“ – hovorovým výrazem pro „špatný alkohol“.
  • Od počátku 19. století však výraz označoval malou kavárnu či vinárnu.

Koncept bistra pochází z Francie a populární je po celém světě. Například i v USA.

  • Sendviče a hamburgery mohou být doplněny zeleninovým salátem, pečenými paprikami nebo čerstvým kozím sýrem a rajčaty. Mezi vydatnější hlavní jídla patří pokrmy z mořských plodů, tatarák z lososa, steak au poivre, flank steak nebo hranolky.

Vychutnejte si i další jídla jako z nejlepšího bistra. Máme pro vás recepty na skvělé burgery, neodolatelné hot dogy, bohatě obložené bagety a sendviče, křupavou pizzu, dozlatova usmažené kuře, asijské nudle i populární misky naplněné těmi největšími dobrotami. Stačí si jen vybrat a pustit se do práce!

Zdroje informací: delightedcooking, thedailymeal

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč