Králičí recepty

Králičí maso bylo ještě u nás donedávna běžným živočišným zdrojem bílkovin. Generace našich babiček a prababiček z vesnických oblastí totiž často chovala králíky. Králičí maso na talíři proto nebylo nijak výjimečné. Králík se dnes stává vzácností pomalu už i na venkově a městský člověk se však s králíkem dnes setká spíš v restauraci.

...

  
Králičí maso není tučné, je tedy nízkokalorické a vhodné zejména pro děti a lidi, kteří se z různých důvodů vyhýbají tuku. Zároveň je i dobře stravitelné. Své dlouholeté příznivce si králičí maso nachází tradičně i třeba ve Francii či Itálii. Králičí maso se skvěle hodí na přípravu paštik a ragú, pečený se dokonale se hodí k omáčkám. U nás pak najdete širokou škálu receptů od těstovin s králíkem přes králíka na smetaně až po králičí vinnou klobásu či nádivku z králíka.

Jak připravit králíka

Z králíka se většinou nejllépe využívá maso stehenní nebo hřbet.

Světové králičí pochoutky 

Králičí maso můžete použít, chcete-li odlehčit i klasické a oblíbené recepty kuchyně světové.

Klasické i netradiční králičí speciality 

Připravujete-li králíka, je dobré si dopředu položit jednu základní otázku. Ta zní, zda chcete nechat králičí maso vyniknout nebo naopak využít toho, že se dá poměrně snadno ochutit podle libosti.

  • Pokud volíte první způsob, obejdete se při ochucování s kmínem, česnekem a bylinkami, případně slaninou nebo kouskem bůčku.
  • Stejně tak ale můžete králíka den předem naložit do pikantní chilli marinády, která masem krásně prostoupí a posune ho do úplně nové dimenze.
  • Pokud nemáte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušet můžete třeba i naše králičí marinované řízky

Celý popis

Obchod Apetit