Suroviny
mrkev
600
g
zázvor (čerstvý)
4
cm
čerstvý
cibule
1
ks
chilli paprička
1
ks
červená
máslo
1
l
kokosové mléko
1
bal
plechovka
vývar zeleninový
1
l
koriandr čerstvý
1,5
mletý
římský kmín
1,5
mletý
koriandr čerstvý
4
čerstvý
sůl
Postup
1
V kastrolu rozehřejeme máslo. Přisypeme nasekaný zázvor, cibuli (nakrájenou nadrobno) a chilli papričku (bez semínek,nakrájenou na proužky). Vše restujeme 4 minuty. Pak přidáme mletý koriandr a římský kmín a restujeme 1 minutu.
2
Přidáme do kastrolu nahrubo nakrájenou mrkev, zalijeme kokosovým mlékem a poté zeleninovým vývarem. Osolíme a vaříme asi 20 min.
3
Polévku rozmixujeme dohladka a podáváme ozdobenou lístky koriandru, proužky chilli a kapkami kokosového mléka.
Foto: Pexel.com