Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvová polévka s červenou čočkou

Jednoduchá polévka z pár surovin, která zasytí i zahřeje. Skvělá je k večeři, ale co zbude, můžete vzít k obědu do práce.

Vydání: 2019/11
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4–6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 kg mrkve, nakrájené na špalíky
    • 1 červená cibule, nakrájená nahrubo
    • 2 stroužky česneku, nakrájené
    • 3 lžičky nadrobno nakrájeného zázvoru
    • špetka koření chilli
    • 2 lžičky mletého římského kmínu
    • 1 lžička koření garam masala
    • 1 hrnek červené čočky
    • 1,5 litru zeleninového vývaru (nebo vody)
    • 250 ml kokosového mléka
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • šťáva z 1 limety
    • lístky koriandru a černá sezamová semínka nebo černucha k podávání

Příprava jídla

1 V hrnci rozehřejte olivový olej, vsypte mrkev a opékejte, dokud nezačne zlátnout, přidejte cibuli a opékejte, aby zesklovatěla. Přisypte česnek, zázvor, chilli, římský kmín a garam masalu, promíchejte a nechte koření rozvonět. Nakonec přisypte čočku, vlijte litr vývaru, kokosové mléko (nechte si 2 lžíce na závěrečné pokapání), promíchejte a vařte, dokud všechno nezměkne.

2 Polévku rozmixujte na jemný krém, dochuťte solí, pepřem a limetovou šťávou, případně nařeďte vývarem či vodou do požadované konzistence.

3 Podávejte zdobené koriandrem, semínky sezamu nebo černuchy a odloženým kokosovým mlékem.

NĚCO NAVÍC
Pokud máte rádi pikantnější a kořeněné chutě, nebojte se přidat víc chilli i garam masaly. Naopak jestli vaříte menším dětem, koření uberte a polévku si přiostřete až v misce nadrobno nakrájenou chilli papričkou, chilli vločkami nebo kajenským pepřem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Špagety s arašídovou omáčkou a lososem

Asijský Sloppy Joe

Šavarma z plechu

Mejadra

Přidat komentář