Mrkvovo-batátová polévka je dokonale krémová i bez smetany a hustá i bez mouky. Klasické chlebové krutony jsme vyměnili za pořádnou nálož oříšků a semínek, které jí dodají ten správný ‚křup‘ a další dávku vitamínů. Jednoduše krémová polévka se vším všudy. Plná zeleniny, oříšků a semínek – zkrátka věcí, které vám po náročném dni udělají dobře.
Suroviny
Pro 4–6 osob
Suroviny
Pro 4–6 osob
Na posypku
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na recept
- Energie 1584 kcal
- Bílkoviny 47 g
- Sacharidy 173 g
- Tuky 72 g
Postup přípravy
Autor: redakce Apetitu, z vydání Apetit 2020/1
Přidat hodnocení
Hodnocení
4,4/5Vytisknout
Sdílet

Recept je z vydání:
Apetit 2020/1
Oslavte s lednovým Apetitem příchod roku 2020! Zbavte se starých kuchařských zlozvyků a vykročte s námi vstříc čerstvým chutím a zážitkům. Vydejte se s námi na silvestrovskou party jízdu kolem celého světa nebo se naučte namíchat lahodné zimní koktejly. Díky lednovému Apetitu si troufnete i na efektní flambované dezerty nebo si uvaříte pestrobarevné polévky, které zasytí a hravě zaženou i následky přílišného slavení. V čísle nechybějí ani jednoduché večeře z jednoho hrnce či pekáčku, vydatná luštěninová jídla, jako stvořená pro začátek nového roku, či kořením vonící indické pokrmy, které zahřejí na těle i na duši. Apetit, napsáno s chutí.