Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvová polévka s dýňovými semínky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 27
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1227 kcal
Bílkoviny 38 g
Sacharidy 137 g
Tuky 41 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hřejivá, krémová a přitom lehká polévka pro zahřátí

Suroviny

větší, oloupaná, pokrájená
olivový olej 3 PL
+ na zakapání
mrkev 4 ks
velká, oloupaná, pokrájená
zázvor (mletý) 1 ČL
vývar kuřecí 1,5 l
nebo zeleninový
rozmarýn
sušený
sůl
na dochucení
pepř
na dochucení
dýňová semínka
na posypání

Postup

1

V kastrolu na oleji osmahněte cibuli doměkka. Přidejte mrkve, brambory, zázvor, zalijte vývarem a ochuťte.

2

Povařte asi půl hodiny, trochu vychladlé rozmixujte a podávejte posypané opraženými semínky, zakápnuté olejem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/1

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...