Hustou mrkvovou polévku si všichni zamilují. Když ji doplníte pečivem, vystačí klidně jako lehká večeře.
Suroviny
slunečnicový olej
1
PL
cibule
1
ks
nasekaná
koriandr mletý
1
ČL
brambory
1
ks
oloupaná, na kostičky
mrkev
450
g
očištěné, nakrájené
vývar zeleninový
1.5
l
lze nahradit kuřecím
sušená pomerančová kůra
1
ČL
sůl
na dochucení
pomerančová šťáva
na dochucení
koriandr
1
hrst
na ozdobu
1 Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte mletý koriandr a brambory a ještě minutu míchejte. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru. Přilijte vývar, přiveďte k varu a stáhněte plamen. Přikryjte poklicí a vařte 20 minut, dokud mrkev nezměkne.
2 Stáhněte z ohně, přidejte koriandr a promixujte dohladka. Dosolte a ochuťte pomerančovou šťávou. Podávejte ozdobené koriandrem.