Mrkvovokoriandrová polévka

Mrkvovokoriandrová polévka

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Do 10 minut Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 869 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 124 g
Tuky 16 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustou mrkvovou polévku si všichni zamilují. Když ji doplníte pečivem, vystačí klidně jako lehká večeře.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
cibule 1 ks
nasekaná
koriandr mletý 1 ČL
brambory 1 ks
oloupaná, na kostičky
mrkev 450 g
očištěné, nakrájené
vývar zeleninový 1.5 l
lze nahradit kuřecím
sušená pomerančová kůra 1 ČL
sůl
na dochucení
pomerančová šťáva
na dochucení
koriandr 1 hrst
na ozdobu

1 Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte mletý koriandr a brambory a ještě minutu míchejte. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru. Přilijte vývar, přiveďte k varu a stáhněte plamen. Přikryjte poklicí a vařte 20 minut, dokud mrkev nezměkne.

2 Stáhněte z ohně, přidejte koriandr a promixujte dohladka. Dosolte a ochuťte pomerančovou šťávou. Podávejte ozdobené koriandrem.

 

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit