Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvovo-koriandrová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 24
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 869 kcal
Bílkoviny 39 g
Sacharidy 124 g
Tuky 16 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hustou mrkvovou polévku si všichni zamilují. Když ji doplníte pečivem, vystačí klidně jako lehká večeře.

Suroviny

slunečnicový olej 1 PL
nasekaná
koriandr mletý 1 ČL
oloupaná, na kostičky
mrkev 450 g
očištěné, nakrájené
vývar zeleninový 1,5 l
lze nahradit kuřecím
sušená pomerančová kůra 1 ČL
sůl
na dochucení
pomerančová šťáva
na dochucení
koriandr čerstvý 1 hrst
na ozdobu

Postup

1

Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte mletý koriandr a brambory a ještě minutu míchejte. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru. Přilijte vývar, přiveďte k varu a stáhněte plamen. Přikryjte poklicí a vařte 20 minut, dokud mrkev nezměkne.

2

Stáhněte z ohně, přidejte koriandr a promixujte dohladka. Dosolte a ochuťte pomerančovou šťávou. Podávejte ozdobené koriandrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/6 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/6

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...