Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mrkvová polévka s koriandrem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.3/5 Počet hodnocení: 37
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 822 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 98 g
Tuky 30 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkev, brambora, šťáva a kůra z pomeranče a koriandr. Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava.

Suroviny

slunečnicový olej 2 PL
koriandr čerstvý 1 ČL
mletý
mrkev 400 g
pomerančová šťáva
z 0,5 pomeranče
vývar 1 l
sušená pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná

Postup

1

Jednu cibuli, pokrájenou, opečte v hrnci na 2 lžících slunečnicového oleje dosklovita.

2

Přidejte 1 lžičku mletého koriandru, 1 bramboru, pokrájenou, 400 g mrkve, pokrájené, a opékejte další minutu. Přilijte šťávu z půlky pomeranče, asi 1 l vývaru a vařte asi 15–20 minut doměkka.

3

Přidejte lžičku strouhané pomerančové kůry, rozmixujte a případně dosolte. Podávejte ozdobené lístky čerstvého koriandru.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/3

Apetit magazín

AD
Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus
  • Lidé a jídlo

Minerální vody není třeba střídat, je to mýtus

České minerální vody jsou světovým unikátem. „V Česku je velmi bohatá paleta pramenů a bez nadsázky mohu říct, že se na našem území nachází snad všechny existující typy minerálních vod, což je s ohledem na velikost území skutečný unikát,“...