Mrkev, brambora, šťáva a kůra z pomeranče a koriandr. Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava.
Suroviny
cibule
1
ks
slunečnicový olej
2
PL
koriandr čerstvý
1
ČL
mletý
brambory
1
ks
mrkev
400
g
pomerančová šťáva
z 0,5 pomeranče
vývar
1
l
sušená pomerančová kůra
1
ČL
strouhaná
Postup
1
Jednu cibuli, pokrájenou, opečte v hrnci na 2 lžících slunečnicového oleje dosklovita.
2
Přidejte 1 lžičku mletého koriandru, 1 bramboru, pokrájenou, 400 g mrkve, pokrájené, a opékejte další minutu. Přilijte šťávu z půlky pomeranče, asi 1 l vývaru a vařte asi 15–20 minut doměkka.
3
Přidejte lžičku strouhané pomerančové kůry, rozmixujte a případně dosolte. Podávejte ozdobené lístky čerstvého koriandru.