Mrkvová polévka s koriandrem

Mrkvová polévka s koriandrem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.2 (33)
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 822 kcal
Bílkoviny 27 g
Sacharidy 98 g
Tuky 30 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Mrkev, brambora, šťáva a kůra z pomeranče a koriandr. Zajímavá kombinace chutí, rychlá příprava.

Suroviny

cibule 1 ks
slunečnicový olej 2 PL
koriandr 1 ČL
mletý
brambory 1 ks
mrkev 400 g
pomerančová šťáva
z 0,5 pomeranče
vývar 1 l
sušená pomerančová kůra 1 ČL
strouhaná

1 Jednu cibuli, pokrájenou, opečte v hrnci na 2 lžících slunečnicového oleje dosklovita.

2 Přidejte 1 lžičku mletého koriandru, 1 bramboru, pokrájenou, 400 g mrkve, pokrájené, a opékejte další minutu. Přilijte šťávu z půlky pomeranče, asi 1 l vývaru a vařte asi 15–20 minut doměkka.

3 Přidejte lžičku strouhané pomerančové kůry, rozmixujte a případně dosolte. Podávejte ozdobené lístky čerstvého koriandru.

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit