Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek: 29 receptů, kterými oslníte návštěvu

Dezerty s exotickým ovocem aneb Sladká vůně dálek: 29 receptů, kterými oslníte návštěvu
ZDROJ: ImageProfessionals

Chcete vyrobit nevšední dezert s dotykem tropického ovoce a udělat trochu průvan v zaběhaných dezertových kolejích? Zkuste s námi použít mučenku či marakuju, mango, kiwi nebo kaki persimon. Uvidíte, že malým ‚twistem‘ změníte dezert v něco nevšedního.  

Exotické ovoce v kuchyni

Mnoho druhů exotického ovoce najdete v běžné síti supermarketů či online obchodů a tropické plody se tak staly mnohem dostupnější než dříve. Obcházíte v obchodech papáju či marakuju obloukem, protože se obáváte porcování a přípravy? 

Zatímco citrusy, mango, ananas, fíky a kiwi patří mezi běžné ovoce, marakuja a papája mohou být pro nesmělé typy představovat výzvu. Poradíme vám pár jednoduchých triků, jak pracovat v kuchyni i s tímto exotickým ovocem, ať už své chuťové pohárky nemusíte připravovat o nevšední zážitek. 

  • Mučenka jedlá neboli marakuja (také passion fruit) existuje ve dvou odrůdách – žluté a tmavě fialové. Je typická svým téměř dokonalým tvarem koule. Žlutá odrůda dorůstá až do velikosti grapefruitu, tmavě fialová odrůda je naopak menší než citron. Marakuja má lesklou a pevnou slupku, která může být hladká nebo lehce zvrásněná. Po rozkrojení mučenka nabízí nabobtnalá semínka výrazné sladko-kyselé chuti uložená v relativně prázdném prostoru. 
  • Papája svým ustrojením přípomíná meloun. Vyznačuje podlouhlým oválným tvarem a u nás se prodává o váze od půl do dvou kilogramů. Slupka papáji má zelenožlutou barvu, dužina je sladká s výraznou chutí a nejlepší je čerstvá. Semínka papáji mají ostrou kořeněnou chuť připomínající černý pepř. 

Osvědčené kombinace dezertů s tropickým ovocem

Chcete při přípravě dezertu s tropickým ovocem experimentovat nebo raději věříte osvědčeným kombinacím? Obecně platí, že tropické ovoce chutná nejlíp čerstvé a zralé.

  • Šťáva z citronu tvoří skvělou kombinaci s mákem v lahodných muffinech.
  • Grep dodá příjemnou kyselost a jemnou nahořklost cheesecaku s růžovou vodou.
  • Chuť mandarinek se krásně vyjímá v bábovce s karamelem.
  • Kiwi je nejlepší ledově namražené v sorbetu
  • Granátovým jablkem osvěžte krémovou rýžovou kaši.
  • Dokonalý dezert do skleničky připravíte z tapiokových perel a karamelizovaného ananasu
  • Všechno chutné zralé tropické ovoce krásně vynikne čerstvé v pavlovách nebo tartaletkách.

Zdroje informací: Titbit, ApetitOnline

Skryt pre seznam

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč