Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Houbová krémová polévka

Od klasické houbové polévky ji odlišuje zajímavý chuťový akord, ten jí propůjčují česnek, dijonská hořčice a trocha sherry.

Vydání: 2018/12
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT30M
Vaření 0:30
Polévka

Ingredience

    • 2 lžíce másla
    • 1 cibule, nasekaná
    • 500 g hub (nejlépe mix krémových žampionů a hřibovitých hub)
    • 2 velké žampiony portobello
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 5 snítek tymiánů, lístky odrhnuté + další na ozdobení
    • 4 stroužky česneku, nadrcené
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • 850 ml zeleninového vývaru
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 50 ml sherry
    • olivový olej na pokapání

Příprava jídla

V hrnci rozehřejte máslo a opékejte na něm na mírném ohni 5 minut cibuli doprůsvitna. Všehny houby nakrájejte na menší pravidelné kousky a přidejte je k cibuli. Osolte, opepřete. Zvyšte plamen a opékejte 10–15 minut, až houby změknou a začnou se dusit ve vlastní šťávě. Přidejte tymián, česnek, hořčici a ještě chvíli duste.

2 Přilijte vývar, smetanu, sherry a nechte přijít k varu. Pak ztlumte a vařte pozvolna zhruba 10 minut, dokud houby zcela nezměknou. Část polévky dejte stranou a zbytek v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem. Pak do polévky vraťte nerozmixovanou část, podle chuti dosolte. Podávejte ozdobené tymiánem a pokapané několika kapkami dobrého olivového oleje.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chlebíčky v severském stylu

Salát s hruškami, ořechy a modrým sýrem

Losos s granátovým jablkem a růžičkovou kapustou

Pohár z lesního ovoce se šlehačkou

Štědrý večer ze země jezer

Houby v kuchyni

REKLAMA

Přidat komentář