0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Houbová krémová polévka
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.8/5 Počet hodnocení: 11
Do 10 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1686 kcal
Bílkoviny 47 g
Sacharidy 91 g
Tuky 112 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Od klasické houbové polévky ji odlišuje zajímavý chuťový akord, ten jí propůjčují česnek, dijonská hořčice a trocha sherry.

Suroviny

máslo 2 PL
cibule 1 ks
nasekaná
houby 500 g
mix bílých žampionů a hřibů
žampiony portobello 2 ks
velké
sůl
pepř
čerstvě mletý
tymián 5 snítek
lístky odrhnuté + další na ozdobení
česnek 4 stroužky
nadrcené
hořčice dijonská 1 PL
vývar zeleninový 850 ml
sherry 50 ml
olivový olej
na pokapání

1V hrnci rozehřejte máslo a opékejte na něm na mírném ohni 5 minut cibuli doprůsvitna. Všehny houby nakrájejte na menší pravidelné kousky a přidejte je k cibuli. Osolte, opepřete. Zvyšte plamen a opékejte 10–15 minut, až houby změknou a začnou se dusit ve vlastní šťávě. Přidejte tymián, česnek, hořčici a ještě chvíli duste.

2 Přilijte vývar, smetanu, sherry a nechte přijít k varu. Pak ztlumte a vařte pozvolna zhruba 10 minut, dokud houby zcela nezměknou. Část polévky dejte stranou a zbytek v hrnci rozmixujte tyčovým mixérem. Pak do polévky vraťte nerozmixovanou část, podle chuti dosolte. Podávejte ozdobené tymiánem a pokapané několika kapkami dobrého olivového oleje.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/12

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč