Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.9/5 Počet hodnocení: 20
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 845 kcal
Bílkoviny 18 g
Sacharidy 81 g
Tuky 55 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do tohoto salátu se bude hodit i jiné grilované maso. Můžete zvolit třeba steak z hovězí roštěnky nakrájený na proužky.

Suroviny

400 g
kuřecí prsní řízek
2 ČL
kůra z biolimety strouhaná
1 ks
paprička jalapeño zelená, nadrobno
česnek 2 stroužek
drcené
limetová šťáva 4 PL
60ml
olivový olej 2 PL
panenský, + na potření
sůl mořská
ledový salát ½ ks
lze nahradit římským
oloupané, na plátky
jarní cibulka 4 ks
najemno
koriandr čerstvý svazek
malý

Postup

1

Kuřecí maso dejte do skleněné nebo keramické nádoby. Přidejte limetovou kůru, jalapeño, česnek, 2 lžíce limetové šťávy a 1 lžíci oleje. Osolte, promíchejte a nechte zakryté 20 minut marinovat.

2

Mezitím dejte kukuřici do nádoby vhodné do mikrovlnky, přilijte 2 lžíce vody a vařte v mikrovlnce na nejvyšší příkon 2 minuty, až je kukuřice měkká. (Také ji však můžete uvařit v osolené vodě.) Vyjměte z nádoby, osušte a potřete olejem.

3

Rozehřejte gril nebo grilovací pánev a grilujte na něm kuřecí maso a kukuřici 4–5 minut po každé straně. Kuře dejte na talíř, zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat. Kukuřici dejte na prkénko a nechte 5 minut vychladnout.

4

Ostrým nožem z kukuřičných klasů seřízněte zrnka. Kuře nakrájejte na úhledné plátky. Na zálivku prošlehejte zbylé 2 lžíce limetové šťávy se zbylou lžící oleje a osolte. Natrhané salátové listy rozložte na servírovací mísu. Na ně rozložte kukuřici, avokádo, jarní cibulku a kuřecí maso. Posypte koriandrem a pokapejte připravenou zálivkou. Ihned podávejte. 

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5