Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 395 kcal
Bílkoviny 28 g
Sacharidy 27 g
Tuky 18 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Do cizrnového salátu můžete opéct i jinou pevnou rybu (např. tresku nebo halibuta) nebo krevety.

Suroviny

olivový olej 1 PL
panenský, + na lososa
hořčičné semínko 1 ČL
fenyklová semínka 1 ČL
drcená, sušená
česnek 2 stroužek
na plátky
2 g
konzerva cizrny scezená, propláchnutá
jarní cibulka 2 ks
najemno
máta hrst
nahrubo
bazalka hrst
nahrubo, + na ozdobu
losos 2 g
bez kůže
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý

Postup

1

V pánvičce na oleji opékejte hořčičné semínko (zhruba minutu), až začne praskat. Pak přidejte fenykl, chilli a česnek, míchejte a opékejte ještě zhruba 30 sekund. Přidejte cizrnu, promíchejte a vypněte. Vsypte do mísy a nechte vychladnout.

2

Pak přimíchejte jogurt, citronovou šťávu, jarní cibulku, mátu a bazalku a osolte.

3

Lososa nakrájejte na kostky velikosti sousta a osolte i opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm lososa ze všech stran, aby uvnitř zůstal ještě tmavě růžový a hezky šťavnatý. Kousky ryby rozložte na salát, ozdobte bazalkou a podávejte.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5