Do cizrnového salátu můžete opéct i jinou pevnou rybu (např. tresku nebo halibuta) nebo krevety.
Suroviny
olivový olej
1
PL
panenský, + na lososa
hořčičné semínko
1
ČL
fenyklová semínka
1
ČL
chilli paprička
0.25
ČL
drcená, sušená
česnek
2
stroužek
na plátky
2
g
konzerva cizrny scezená, propláchnutá
jogurt řeckého typu
200
g
hustý
citronová štáva
1
PL
jarní cibulka
2
ks
najemno
máta
hrst
nahrubo
bazalka
hrst
nahrubo, + na ozdobu
losos
2
g
bez kůže
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
1 V pánvičce na oleji opékejte hořčičné semínko (zhruba minutu), až začne praskat. Pak přidejte fenykl, chilli a česnek, míchejte a opékejte ještě zhruba 30 sekund. Přidejte cizrnu, promíchejte a vypněte. Vsypte do mísy a nechte vychladnout.
2 Pak přimíchejte jogurt, citronovou šťávu, jarní cibulku, mátu a bazalku a osolte.
3 Lososa nakrájejte na kostky velikosti sousta a osolte i opepřete. V nepřilnavé pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a opečte na něm lososa ze všech stran, aby uvnitř zůstal ještě tmavě růžový a hezky šťavnatý. Kousky ryby rozložte na salát, ozdobte bazalkou a podávejte.