Kuskus můžete nahradit bulgurem nebo třeba celozrnnou rýží. Ještě teplé je promíchejte se zálivkou, krásně se vsákne a pikantně je ochutí.
Suroviny
Postup
Kuskus vsypte do mísy a zalijte 250ml vroucí vody (nebo takovým množstvím, jen aby byl kuskus ponořený). Zakryjte utěrkou a nechte stát 5 minut, nebo až kuskus vodu vstřebá. Načechrejte ho vidličkou.
Rozehřejte gril nebo grilovací pánev. Zeleninu v míse smíchejte s římským kmínem, fenyklem a 2 lžícemi olivového oleje. Po částech opékejte 2 minuty po každé straně, až bude opečená, ale ještě pevná na skus.
Kuskus promíchejte s citronovou šťávou, chilli, piniovými oříšky, rozinkami a 2 lžícemi oleje. Osolte a vmíchejte grilovanou zeleninu, fetu a koriandr. Podávejte s hummusem.
NĚCO NAVÍC
Hummus koupíte hotový v arabských fastfoodech, ale třeba i v Albertu nebo Marks & Spencer. Můžete si ho však snadno připravit doma: rozmixujte 2 x 400g konzervu cizrny, scezenou a propláchnutou, 2 lžíce sezamové pasty tahini, 1 stroužek česneku, drcený, 80 ml citronové šťávy a 60 ml panenského olivového oleje dohladka. Osolte a podle potřeby přilijte vodu (okolo 2 lžic). Dejte zhruba na hodinu chladit.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 44 receptů s cuketami, kterým jen těžko odoláte(45 receptů )
- Syté & pestré saláty(23 receptů )
- Recepty se spoustou zeleniny(19 receptů )
- Teplé večeře do 20 minut pro celou rodinu: Připravte si 30 dokonalých jídel z kuskusu(30 receptů )
- Bezmasá večeře z grilu aneb 20 na grilovanou zeleninu jako přílohu i hlavní chod(20 receptů )
- Nejlepší letní saláty: Hravá lehká jídla, která v létě můžete obědvat, svačit i večeřet(12 receptů )
- Jednoduché recepty z lilku i světové speciality, na kterých si pochutnáte nejen během grilovací sezony(69 receptů )