Jediná složitá věc, kterou je v tomto receptu potřeba udělat, je opéct maso – jinak stačí suroviny nakrájet a úhledně vyrovnat na stůl, aby si každý mohl přísady zkombinovat podle vlastní chuti.
Suroviny
1 Na ostrém struhadle nastrouhejte citronovou trávu (nebo ji v sekáčku nasekejte nadrobno) a dejte ji spolu s masem a ostatními přísadami do mísy. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny (zakryté lze v chladničce nechat až 12 hodin).
2 Smíchejte přísady na zálivku. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a sceďte. Rozpalte wok a rozlijte po dně 1 lžíci oleje na opékání. Maso vyjměte z marinády a po částech ho zprudka opékejte dozlatova. Pak vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.
3 Přísady k podávání rozložte na servírovací talíře a do misek. Každý si naplní lístky salátu nudlemi, masem, zeleninou a dalšími přísadami a nakonec přelije zálivkou.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Syté & pestré saláty(23 receptů)
- 30 barevných rychlých receptů(30 receptů)
- Pěkně zostra: 33 lahůdek pro milovníky chilli papriček(33 receptů)