Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Vietnamský salát s grilovaným masem

Vietnamský salát s grilovaným masem

3.8/5 Počet hodnocení: 15
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2881 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 277 g
Tuky 136 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jediná složitá věc, kterou je v tomto receptu potřeba udělat, je opéct maso – jinak stačí suroviny nakrájet a úhledně vyrovnat na stůl, aby si každý mohl přísady zkombinovat podle vlastní chuti.

Suroviny

citronová tráva 1
na nudličky
drcený
1 PL
rybí omáčka 1 PL
sezamový olej 1 PL
rostlinný olej 1 PL
čerstvě mletý
olej
na opékání
Na zálivku
limetová šťáva 4 PL
rybí omáčka 2 PL
nebo i více podle chuti
sezamový olej 2 PL
drcený
malá, červená, čerstvá, bez semen, nadrobno
1 ks
najemno
nudle rýžové 100 g
tenké (vlasové)
2 ks
rozebrané na listy
2 ks
na dlouhé tenké nudličky
1 ks
na dlouhé tenké nudličky

Postup

1

Na ostrém struhadle nastrouhejte citronovou trávu (nebo ji v sekáčku nasekejte nadrobno) a dejte ji spolu s masem a ostatními přísadami do mísy. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny (zakryté lze v chladničce nechat až 12 hodin).

2

Smíchejte přísady na zálivku. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a sceďte. Rozpalte wok a rozlijte po dně 1 lžíci oleje na opékání. Maso vyjměte z marinády a po částech ho zprudka opékejte dozlatova. Pak vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3

Přísady k podávání rozložte na servírovací talíře a do misek. Každý si naplní lístky salátu nudlemi, masem, zeleninou a dalšími přísadami a nakonec přelije zálivkou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně
  • Tipy a triky

Připravte si uzené maso pokaždé jinak a vždycky lahodně

Také vám voňavé uzené maso s hedvábnou bramborovou kaší připomíná dětství? Chuťovou slast však zažijete i v dalších variacích. Vývar z uzeného masa můžete použít pro zvýraznění chuti polévek. Kousky nakrájeného uzeného můžete péct ve šťávě...