Vietnamský salát s grilovaným masem

Vietnamský salát s grilovaným masem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2881 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 277 g
Tuky 136 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jediná složitá věc, kterou je v tomto receptu potřeba udělat, je opéct maso – jinak stačí suroviny nakrájet a úhledně vyrovnat na stůl, aby si každý mohl přísady zkombinovat podle vlastní chuti.

Související recepty

Suroviny

citronová tráva 1
vepřové maso 600 g
na nudličky
česnek 2
drcený
krupicový cukr 1 PL
1 PL
rybí omáčka 1 PL
sezamový olej 1 PL
rostlinný olej 1 PL
čerstvě mletý
olej
na opékání
Na zálivku
limetová šťáva 4 PL
rybí omáčka 2 PL
nebo i více podle chuti
krupicový cukr 2 PL
sezamový olej 2 PL
česnek 2
drcený
chilli paprička 1 ks
malá, červená, čerstvá, bez semen, nadrobno
1 ks
najemno
nudle rýžové 100 g
tenké (vlasové)
2 ks
rozebrané na listy
2 ks
na dlouhé tenké nudličky
1 ks
na dlouhé tenké nudličky

1 Na ostrém struhadle nastrouhejte citronovou trávu (nebo ji v sekáčku nasekejte nadrobno) a dejte ji spolu s masem a ostatními přísadami do mísy. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny (zakryté lze v chladničce nechat až 12 hodin).

2 Smíchejte přísady na zálivku. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a sceďte. Rozpalte wok a rozlijte po dně 1 lžíci oleje na opékání. Maso vyjměte z marinády a po částech ho zprudka opékejte dozlatova. Pak vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Přísady k podávání rozložte na servírovací talíře a do misek. Každý si naplní lístky salátu nudlemi, masem, zeleninou a dalšími přísadami a nakonec přelije zálivkou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit