0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Vietnamský salát s grilovaným masem

Vietnamský salát s grilovaným masem

4.3/5 Počet hodnocení: 12
Do 30 minut Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2881 kcal
Bílkoviny 155 g
Sacharidy 277 g
Tuky 136 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jediná složitá věc, kterou je v tomto receptu potřeba udělat, je opéct maso – jinak stačí suroviny nakrájet a úhledně vyrovnat na stůl, aby si každý mohl přísady zkombinovat podle vlastní chuti.

Suroviny

citronová tráva 1
vepřové maso 600 g
na nudličky
česnek 2
drcený
krupicový cukr 1 PL
1 PL
rybí omáčka 1 PL
sezamový olej 1 PL
rostlinný olej 1 PL
čerstvě mletý
olej
na opékání
Na zálivku
limetová šťáva 4 PL
rybí omáčka 2 PL
nebo i více podle chuti
krupicový cukr 2 PL
sezamový olej 2 PL
česnek 2
drcený
chilli paprička 1 ks
malá, červená, čerstvá, bez semen, nadrobno
1 ks
najemno
nudle rýžové 100 g
tenké (vlasové)
2 ks
rozebrané na listy
2 ks
na dlouhé tenké nudličky
1 ks
na dlouhé tenké nudličky

1 Na ostrém struhadle nastrouhejte citronovou trávu (nebo ji v sekáčku nasekejte nadrobno) a dejte ji spolu s masem a ostatními přísadami do mísy. Dobře promíchejte a nechte marinovat alespoň 2 hodiny (zakryté lze v chladničce nechat až 12 hodin).

2 Smíchejte přísady na zálivku. Rýžové nudle připravte podle návodu na obalu a sceďte. Rozpalte wok a rozlijte po dně 1 lžíci oleje na opékání. Maso vyjměte z marinády a po částech ho zprudka opékejte dozlatova. Pak vyjměte a nechte okapat na papírových utěrkách.

3 Přísady k podávání rozložte na servírovací talíře a do misek. Každý si naplní lístky salátu nudlemi, masem, zeleninou a dalšími přísadami a nakonec přelije zálivkou. 

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/5

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč