Mák nás nikdy neomrzí, a tak pro něj hledáme nová a nová uplatnění. Tentokrát jsme s ním uvařili pudink – křupající zrníčka v jemném krému jsou prostě božská!
Suroviny
Postup
Do rendlíku vlijte polovinu mléka a vsypte do něj mák. Vanilkový lusk podélně rozřízněte ostrým nožem a vyškrábněte z něj semínka, přidejte je do mléka s mákem a přiveďte k varu.
Ve zbylé polovině mléka rozmíchejte škrob, cukr a žloutky, směs vlijte k mléku a za stálého míchání vařte do zhoustnutí. Jakmile je pudink hustý, odstavte ho.
Nakonec vmíchejte máslo. Naservírujte do mističek a ozdobte šlehačkou, čerstvým ovocem a pistáciemi.
NĚCO NAVÍC
Pokud máte čas, můžete ze zbylých bílků upéct sněhové pusinky a pudink jimi ozdobit. Vyškrábnutý vanilkový lusk nevyhazujte, lze ho přidat do nádoby s krupicovým cukrem a udělat si domácí vanilkový cukr.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejen nostalgická vzpomínka na dětství: Dezerty s pudinkem pokaždé jinak(47 receptů )
- Sladká odměna za vysvědčení(32 receptů )
- 38 sladkých makových receptů(38 receptů )